Dimarts, 31 de Març de 2020 - Edició 614
La República

Opinió

 • Jordi Galves
  Jordi Galves

  Un president lleig i malalt

  Es burlen de Torra perquè continua treballant tot el dia des de la Casa dels Canonges i perquè intenta conduir el país en aquesta catàstrofe humanitària

 • Maria Vidal
  Maria Vidal

  La Covid-19 engreixa l’extrema dreta

  “El que estem vivint és un moment històric, no només per la pandèmia, sinó sobretot perquè representa el col·lapse de tot el sistema neoliberal”

 • Cartes dels lectors
  Cartes dels lectors

  Descoratjament superable

  “Podem superar aquest estat d’inoperància en la salut? Aquesta buidor que ens envaeix a tots i ens desmotiva constantment per la manca de perspectiva econòmica? I tant que sí!”

 • Sara Sànchez
  Sara Sànchez

  La brigada sènior

  Si jovent, sou uns privilegiats. I només espero que aquesta vida de benestar, que la majoria segur que podreu viure, no la malbarateu. No seria just pels qui us la van deixar millor de com era i ells van viure.

 • Francesc Viadel
  Francesc Viadel

  L’Espanya del Covid-19

  Fet i fet, cal una bona dosi de paciència per posar-se per damunt de tantes mostres d’estultícia i fanatisme polític atès que encara no ho hem vist tot. Tot açó, passarà. Moltes coses canviaran i d’altres es quedaran. Salut.

 • Jordi Galves
  Jordi Galves

  La censura no pot continuar

  Mentre internet no estigui controlat per cap Gran Germà, els ciutadans lliures i emancipats políticament s’informaran per ells mateixos i premien els mitjans i els periodistes, columnistes, comunicadors, que estan mantenint la seva independència.

 • Xavier Martinez
  Xavier Martinez

  Nou ordre mundial

  Necessitem urgentment un New Deal europeu per implementar totes aquestes mesures. Però molt em temo que no tenim cap Roosvelt ni cap Jean Monet ni cap Delors que ho lideri.

 • Jordi Matas
  Jordi Matas Dalmases

  Comunicació de crisi del govern PSOE-Podemos

  El maridatge de la comunicació científica i especialitzada amb la comunicació castrense és absolutament contraproduent i difícil de justificar en un context de greu crisi sanitària com l’actual

 • Jordi Galves
  Jordi Galves

  Virusánchez l’exterminador

  Però l’Estat espanyol és el nostre enemic, treballa en contra nostra, l’únic projecte que té Espanya avui és la destrucció de Catalunya. I el maltracte cap a Catalunya durant aquesta crisi sanitària és un acte de guerra. De guerra bruta. 

 • Sara Sànchez
  Sara Sànchez

  L’abraçada que ens farem

  “Demano, si jo ja no hi sóc, que porteu davant la Justícia de la Haia per delictes de lesa humanitat a aquest Estat espanyol que per la seva nefasta gestió de la pandèmia és còmplice de les morts en massa que s’estan produint”

 • Redacció
  Redacció

  La premsa de proximitat, un bé essencial en risc

  Ara que en la fragilitat, anàvem trobant l’equilibri i la viabilitat pels nostres mitjans, ens arriba aquest sotrac que posa en greu perill tots els sectors, i molt especialment el nostre i amb ell, milers de llocs treball

 • Maria Vidal
  Maria Vidal

  La retòrica militar per la pandèmia recorda la Guerra Civil

  “El govern espanyol està utilitzant la retòrica militar i policial per afrontar una pandèmia, en lloc de fer valdre les cures, la sensibilitat i la comprensió”

 • Sara Sànchez
  Sara Sànchez

  El meu gat és més racional que Pedro Sánchez

  “Acceptem-ho, la pandèmia som nosaltres”

 • Jordi Galves
  Jordi Galves

  Som en mans de malalts

  “Els socialistes espanyols i els catalans, acompanyats d’Ada Colau i els oportunistes dels Comuns, intenten distreure l’opinió pública amb una ofensiva sense precedents sobre el sempre fàcil d’atacar president Torra”

 • Carles Herèdia
  Carles Herèdia

  Crònica d’una gestió criminal

  “El govern espanyol està duent a terme una gestió pèssima de la pandèmia i s’intenta maquillar la situació crítica amb una espiral de nacionalisme i militarisme, cercant enemics externs, com l’independentisme”

 • Sergi Parramon
  Sergi Parramon

  El Pirineu no és una zona d’esbarjo

  “He arribat a la conclusió que alguns penseu que només som una zona d’esbarjo, un lloc bonic on anar a descansar, a gaudir uns dies i que la gent que hi vivim estem aquí per donar-vos servei”

 • Anthony C. Sànchez
  Anthony C. Sànchez

  Coronavirus: No em sento segur en mans del Gobierno

  “Aquests últims dies hem vist com posaven en el mateix sac els casos de Madrid i Catalunya per evitar dir que gairebé la meitat d’aquests contagis per coronavirus es troben exclusivament a la Comunitat Autònoma de Madrid”

 • Sara Sànchez
  Sara Sànchez

  Ens pensàvem que era una pandèmia i en són dues

  “No ens enganyem: la III Guerra mundial és bacteriològica. Algú ha premut el botó vermell i algú ha decidit que com que el sistema feia fallida calia prémer-lo, provocant aquesta crisi que aprofitaran per al que calgui”

 • Xifré Ramos
  Xifré Ramos

  Conviure o morir

  “Ja que passarem temps deslligats els uns dels altres, desaccelerats, privats de la nostra exhaustiva vida moderna, la pandèmia ens obliga a replantejar la nostra manera de subsistir”

 • Jordi Galves
  Jordi Galves

  Erquidistant (2)

  Rovira, la gran muda del partit, si algun dia l’obliguen a deixar la secretaria general, potser obri, serena, la parla i ens explicarà coses.

 • Xavier Martinez
  Xavier Martinez

  Pandèmia i economia

  El confinament decretat per evitar la circulació del coronavirus no és més que un símbol del canvi de tendència de l’economia mundial. M’explico

 • Sara Sànchez
  Sara Sànchez

  Què fem ara amb el sexe?

  “Hem d’estar confinades a casa, i normalment vivim aparellats. Ara, sense treballar, estem més hores junts, però els metges aconsellen no tocar-nos!”

 • Maria Vidal
  Maria Vidal

  Reflexions d’un dia de confinament

  “Et lleves al matí i dubtes. Et mesures la respiració valorant si és ansietat o covid. Et busques la febre, i la seva absència et revela que només estàs nerviosa, a l’expectativa…”

 • Cartes dels lectors
  Cartes dels lectors

  La remor persisteix

  «Nosaltres, els Independentistes d’Esquerra, som gent que volem la independència de Catalunya en forma de República catalana, preludi de l’alliberament nacional i social del conjunt dels Països Catalans»

 • Sara Sànchez
  Sara Sànchez

  PROU, PROU, PROU!!

  “Al govern de Catalunya: si vol arribar ser allò pel que els vam votar, que es posi les piles ja. No ens queda temps”

 • Jordi Galves
  Jordi Galves

  Erquidistant (1)

  Fins que aleshores, ai senyor, va arribar la Santíssima Trinitat i es va acabar la conya marinera. Com l’entrada de Fidel Castro a l’Havana.

 • Sara Sànchez
  Sara Sànchez

  Què voleu que us digui?

  “Estic esgarrifada que el president de la patronal li hagi demanat al Govern que davant la pandèmia del coronavirus vol una rebaixa d’impostos i que faciliti l’acomiadament de treballadors”

 • Maria Vidal
  Maria Vidal

  La UE abraça el discurs de l’ultradreta

  “La repressió a Grècia ha posat en evidència la hipocresia de la UE i ha demostrat que, a la pràctica, adopta la mateixa política migratòria que defensa l’extrema dreta: la repressió xenòfoba”

 • Xifré Ramos
  Xifré Ramos

  El mal d’Europa: els virus i les bales

  “Les persones que pateixen la pobresa són també les que tindran menys mitjans per protegir-se de tota classe de virus, amb… o sense corona”

 • Anthony C. Sànchez
  Anthony C. Sànchez

  L’escàndol un dia després del 8M

  “Aquestes actituds masclistes intolerables són un mal endèmic que afecta a tots i utilitzar-ho com a arma llancívola partidista, no només és un error, és un insult molt greu i intolerable a totes les víctimes”

Veure'n més ∨