Dilluns, 25 de maig de 2020 - Edició 669
La República

Tribuna

 • Joan C. Marzo

  Caldera Vella, Bony o Forat

  Coincideixo plenament amb la ultradreta espanyola que es va fer la foto a la plaça de Colón de Madrid i amb el Govern ‘socialcomunista’: ‘La independencia de Catalunya quiere romper la Unidad de España’.

 • Sara Sànchez

  Última carta al meu pare: “No ha estat fàcil, oi papa?”

  “Preveient el final, de l’últim que vàrem parlar tu i jo va ser sobre el procés: em vas preguntar i jo et vaig dir que ho donava per perdut. La teva resposta va ser que no i que no. Que no seria ara, que trigaria cinc o deu anys, però que seria inevitable”

 • Francesc Viadel

  Rosell, TV3 i la censura

  Fet i fet, la solució salomònica adoptada ateses les circumstàncies va ser la millor però ha tingut conseqüències lamentables. Vergonya.

 • Jordi Galves

  Sí, Toni Soler, sóc un carlí

  Que l’esquerra sigui moralment superior a la dreta. O el que és el mateix, que hi hagi catalans de primera i de segona. Com si fos un supremacisme, un classisme, una superstició.

 • Carles Salvadó Usach

  Quim Torra: una ànima lliure enmig de la selva

  No ho deixem en mans dels professionals que necessiten un càrrec per poder alimentar-se i progressar en la seva carrera, prescindint, si cal, dels seus principis i de la seva voluntat de servei a la societat.

 • Maria Vidal

  Un mort és una tragèdia, un milió són una estadística

  “L’espectador s’ha separat emocionalment dels centenars de morts diaris, ha estat envaït per desenes de gràfiques i ha acabat valorant les xifres en funció de si s’arribava al pic, s’aplanava la corba o si podia sortir a passejar”

 • Joan Puig

  Salvador Illa ha despertat una comarca: el Baix Montseny

  Si oblidem aquesta realitat, el Baix Montseny corre el perill d’acabar sent engolit per una gran àrea urbana allunyada de la seva realitat

 • Sara Sànchez

  Les 3 dimensions i el rotllo de la Pascal

  “Depenent de quin estat de consciència col·lectiva estiguem i en quina dimensió emotiva ens trobem, podrem seguir endavant o no”

 • Jordi Galves

  Anguita, el predicador carca

  No només perquè en sabia moltes coses, sinó perquè entre comunistes i feixistes, almenys fins al 1945, les diferències del programa, programa, programa, no eren gaire substancials.

 • Jaume Sastre

  Fins quan els polítics “independentistes” imitaran els polítics espanyols?

  com és possible que tot i compartir govern, presó (JxCat i ERC) i exili (CUP), els dirigents polítics de l’independentisme sigui incapaços d’ajuntar esforços, de compartir estratègies i de recuperar la unilateralitat, única forma i manera d’alliberar-nos d’Espanya?

 • Joan C. Marzo

  En Jaume, en Pablo i Bertolt Brecht

  Jaume, Pablo, el meu País, Catalunya, tingueu per segur que aixecarà el vol. Salut i República

 • Maria Vidal

  Feminització o barbàrie

  “És obvi que obrint la caixa de Pandora de les emocions en política, altrament dit “feminització”, és molt fàcil passar-se de frenada. Però posa sobre la taula un debat molt necessari com a societat, la importància de governar en positiu”

 • Joan C. Marzo

  Prou de fer la Grémola, ens cal un cop de geni

  Respecteu el confinament per estar ben alerta, Segadors, perquè quan l’aixequin no hem de fer més la grémola; ens cal un cop de geni. Salut i República!

 • Joan-F. Camí i Latorre

  Estructures Estructurants

  Heus aquí per a què serveixen tantes estructures. En paraules de Maquiavel, tots els mitjans són bons per garantir el fi. Tot es pot pagar si és per a la conservació de la UNIDAD omnilegitimadora, diu el filòsof Peter Sloterdijk

 • Sara Sànchez

  PORSCHE gamma URQUINAONA sèrie 2021

  “El cotxe de segona mà ens va servir quan vam començar a aprendre a conduir: és el millor per donar i rebre cops, recordant com ho feien els nostres pares i avis. Malgrat que era evident que amb la nostra ferralla de vehicle no aniríem gaire lluny”

 • Carles Salvadó Usach

  Mans enlaire! El Futbol o la Vida?

  “Aquesta setmana hem llegit com tots els clubs de futbol professional estan fent tests de la Covid-19 als seus jugadors. A cap dels meus familiars/coneguts que tenen o han tingut símptomes o, fins i tot, que han mort els han fet aquesta prova”

 • Cartes dels lectors

  Acompanyament vital

  “Amb la visió dels valors republicans que donen més sentit que mai a aquests temps difícils que ens toca viure i la crisi que vindrà, cal preparar-nos per un nou escenari de reconstrucció de país amb els pilars de la República”

 • Jordi Matas

  Ministeri de Sanitat: estabilitat i especialització

  Mentre que en els darrers 40 anys (des del maig del 1980 fins avui) hi hagut vuit consellers de Sanitat als governs Catalunya, de ministres de Sanitat als governs espanyols n’hi ha hagut 24, just el triple

 • Joan C. Marzo

  Hem de fugir d’Espanya a esperons abatuts

  Espanya us deixo amb el vostre #Este virus lo paramos unidos, que jo comunicaré al meu Govern  #Hem de fugir d’Espanya a esperons abatuts

 • Francesc Viadel

  O memòria o repetició de la barbàrie

  Ara, com en 1976, l’any que Montserrat Roig va descobrir-nos la tragèdia dels nostres deportats, cal fer un esforç per a retornar aquesta memòria i que actue com a vacuna contra la temptació totalitària

 • Joan Puig

  Sánchez ja ho té decidit: Adéu a la taula de negociació

  Recordem que el govern va calcular que li’n corresponen 4.000. S’accepten previsions i jo dic que molt serà si acaben sent entre 2.000 i 2.500. I vosaltres?

 • Jordi Galves

  Farsánchez és un indesitjable

  Ah i l’èxit de desactivar completament la iniciativa política independentista, tant la que ve de Lledoners com la de Waterloo. En això ens passen la mà per la cara.

 • Sara Sànchez

  I vet aquí una altra vegada

  “Així que deixem de fer-nos pel·lícules i d’inventar contes per enganyar-nos i pensem què podem fer per sortir-nos-en, d’aquest enrenou on ens han ficat”

 • Joan C. Marzo

  Lleialtat sí, Eva, a Catalunya

  Després de tant de temps, em sembla que no han entès res, senyora Granados. La majoria de la població catalana fa anys que ha desconnectat d’Espanya

 • Maria Vidal

  El minut d’or de Ciudadanos

  El PSOE ens mostra, un cop més, que no té principis ni cap línia vermella: hauran d’explicar molt bé com encaixa això amb ‘pararle los pies a la derecha’ i Podemos-Comuns s’ha empassat un altre gran gripau”

 • Cartes dels lectors

  La vida al centre

  “Cal empoderar a totes les dones, per tal de ser al centre i poder donar la nostra visió feminista de la vida. Per tenir la capacitat de treballar també des de la intel·ligència emocional i l’empatia”

 • Joan C. Marzo

  Tan sols Estat d’Alarma

  Pel que fa a la qüestió catalana o caixa o faixa, o estem per la independència o sotmesos a l’Estat opressor. Aprofitem l’ocasió. Ara o mai.

 • Carles Salvadó Usach

  Els efectes de la COVID-19 en els dofins polítics

  O bé això de la importància de l’ús actual i futur de la Internet no és prou atractiu per captar vots, o bé és que es guarden forces mediàtiques per al futur, o bé…  Qui sap!

 • Jordi Matas

  El desgovern PSOE-Podemos

  Els mals governants, en canvi, són els que fan veure que ho tenen tot sota control, que no deixen que ningú participi en les seves decisions i improvisen sense base ni criteri. Aquest és, malauradament, el cas del govern espanyol: sense previsió i sense rumb.

 • Sara Sànchez

  Hi havia una vegada…

  De moment, Holanda, que sí és un país real i democràtic, li ha dit a Can Pixa, que així és com es diu el país imaginari, que de diners, NANAI

Veure'n més ∨