Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

VÍDEO | Montero, sobre el recurs dels fiscals: “Tant de bo serveixi perquè Puigdemont sigui extradit”

|

- Publicitat -

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, no ha dubtat a treure la careta del govern espanyol i revelar que el seu desig és que la reforma del Codi Penal serveixi per extradir el president a l’exili Carles Puigdemont, demostrant una vegada més la connivència del govern espanyol amb el Ministeri Fiscal. Tot i que això no és un fet nou, ja que els membres de l’executiu espanyol ho han expressat i demostrat en anteriors ocasions, les declaracions que Montero ha fet per a TVE arriben just després que quatre fiscals de la Sala del Tribunal Suprem interposin un recurs a l’última interlocutòria de Llarena contra Puigdemont, Comín i Ponsatí.

L’escrit de Llarena demana processar Puigdemont i la resta de polítics a l’exili, per malversació agreujada i desobediència, excepte Marta Rovira i Clara Ponsatí, per qui només demana desobediència. El del Ministeri Fiscal, d’altra banda, demana endurir la interlocutòria incloent-hi el delicte de desordres públics agreujats, perquè creu que els fets pels quals es persegueixen els polítics a l’exili encaixen amb el nou delicte. Montero defensa tots dos escrits, que inclouen altes penes de presó (en el cas de la malversació agreujada) i inhabilitació, assegurant que ambdós posen de manifest que la reforma del Codi Penal no ha “despenalitzat” qualsevol tipus de malversació, com deia el PP.

Publicitat

“Això significa que el Codi Penal continua contemplant les penes de malversació, i fins i tot endureix els delictes de corrupció”, ha dit en l’entrevista a TVE. “Tant de bo això serveixi perquè el senyor Puigdemont pugui ser extradit al nostre país i pugui respondre davant la Justícia, que és el que des del primer moment el govern d’Espanya ha pretès, en un termini breu de temps”, ha afegit.

Et pot interessar  Puigdemont obre una pàgina web on demana el suport de la ciutadania a la seva candidatura del 12-M

D’altra banda, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, s’ha manifestat en la mateixa línia en una entrevista amb “El programa de Ana Rosa” : “El que correspon amb Puigdemont és que es compleixi la llei i rendeixi comptes davant la justícia el més aviat possible”, ha manifestat, tot afegint que “està provat i acreditat que amb l’antic delicte de sedició això no passarà, i ara amb el nou Codi Penal europeu veurem”. Tal com defensa Bolaños, ara “ha començat el procediment” de revisió del cas al Tribunal Suprem i el jutge Llarena entén que els fets són constitutius de delictes de malversació i desobediència, fet que implica “entre 8 i 12 anys de presó”. Amb això, “està clar que el que va passar l’any 2017 està penalitzat“, conclou Bolaños.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut