Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

VÍDEO | Un fruiter deixa en evidència la manipulació de “El programa de Ana Rosa”: “No pot ser que tothom a la Boqueria digui que els preus han baixat”

La breu connexió en directe amb la periodista Mayka Navarro, que estava al mercat de la Boqueria, evidencia una vegada més la descarada manipulació del programa

Redacció 03/01/2023

“El programa de Ana Rosa”, malgrat ser un dels programes matinals amb més audiència, manipula descaradament la informació per explicar el que a la direcció els interessa. Un fet que no sorprèn a ningú, i que va quedar palès especialment l’any 2017 amb la celebració del referèndum de Catalunya i tota la desinformació i notícies falses que des d’aquest programa (així com d’altres) es van emetre amb l’objectiu de generar odi i tensar encara més la situació. Tanmateix, el famós matinal torna a ser tendència arran d’un vídeo en què una de les corresponsals a Barcelona, Mayka Navarro, no es talla un pèl en evidenciar com el programa manipula i informa des del seu biaix ideològic.

El passat dilluns, 2 de gener, va entrar en vigor l’eliminació de l’IVA als aliments de primera necessitat (el pa, la llet, els ous, la fruita, la verdura i els llegums), una de les mesures anticrisi impulsades pel govern espanyol de Pedro Sánchez. Ana Rosa s’ha demostrat clarament contrària a les polítiques del PSOE i Unides Podem, de manera que la seva línia editorial exigia explicar que les famílies, malgrat l’eliminació de l’IVA, continuen gastant un 13% més en la compra. Per a fer aquesta història, han connectat en directe amb Mayka Navarro, que es trobava al mercat barceloní de la Boqueria.

Emetent en directe, Navarro es dirigeix a un fruiter i li pregunta directament: “Quant ha pujat el teu producte en els últims dies?”. La resposta del fruiter la deixa impactada i sense paraules, pràcticament, ja que li respon sense dubtar que tots els preus han baixat, i davant la insistència de Navarro, el mercader canta els preus de les fruites de la seva parada, certament baixos. Ella, aleshores, exclama que “No pot ser que tothom a la Boqueria em digui que ha baixat tot. Hauré de canviar de mercat!“. És aleshores també quan la Mayka deixa anar la pregunta crucial que millor defineix la manera de fer de “El programa de Ana Rosa”: “Com puc explicar fa un moment que una família ha incrementat en un 13% les compres bàsiques i tu em diguis que ha baixat tot?”.


La periodista ha volgut sortir del pas, explicant que no es tracta de cap “ensopegada” i revelant que se n’alegra molt de trobar-se preus ajustats, “i més a la Boqueria” .