Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

Boye carrega contra la nova interpretació que fa Llarena de la malversació per justificar la pena màxima a Puigdemont

|

- Publicitat -

Gonzalo Boye, l’advocat de Carles Puigdemont, ha carregat contra la nova interpretació que ha fet el jutge Llarena per tal de reclamar la pena màxima a Carles Puigdemont, Lluís Puig i Toni Comín pel delicte de malversació, recentment modificat arran de la reforma del Codi Penal que va entrar en vigor el passat dijous, 12 de gener. Aquell mateix dia, el principal instructor de la causa contra els polítics independentistes i el referèndum de l’1-O va comunicar que desactivava les ordres de detenció nacionals i internacionals contra els polítics exiliats pel delicte de sedició, ja que aquest s’ha derogat; tanmateix, també anunciava que els manté les causes per malversació i desobediència, amb una nova interpretació del primer delicte que li permet demanar la pena màxima: 12 anys de presó.

La modificació del delicte de malversació pactada entre ERC i el PSOE buscava que la pena màxima que pogués imposar-se als polítics independentistes fos de 4 anys de presó, però Llarena ha trobat la manera de demanar-los 12 anys. El jutge es basa en un dels matisos introduïts, precisament el que distingeix entre els malversadors que es lucren a títol personal, i els que no, per interpretar la llei a la seva manera. Així, sosté que, si bé no van lucrar-se personalment, els fons públics “estaven plenament desvinculats del funcionament legítim de l’administració”, fet que ell fa entrar també en l’enriquiment personal, tal com expliquen a RAC 1. Així, Llarena ha trobat la manera de reclamar 12 anys de presó per a Puigdemont, Comín i Puig. 

Publicitat

L’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, ha parlat clar i català a Twitter, exposant la veritable problemàtica de la legislació i la judicatura espanyoles. Tal com exposa l’advocat, el problema de la justícia espanyola no rau tant en les lleis (que també), sinó en l’ús que els magistrats fan d’elles. Prova d’això, segons escriu Boye, és precisament el fet que “fins i tot canviant les lleis”, els jutges “les interpreten de la manera que els ve de gust“, tal com ha fet ara Llarena per continuar perseguint Puigdemont.

Et pot interessar  Aragonès creu que Junts no exigirà el traspàs de Rodalies si governa perquè "no ho va prioritzar" durant la negociació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut