Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

[VÍDEO – OPINIÓ] Sintonitza Europa: El restyling del DPD

-Publicitat-

Si a vostè, Li venen la protecció de dades esmentant només a l’RGPD i la LOPDGDD,  sàpiga que l’estan enganyant. I si Vostè, exerceix de Delegat de Protecció de dades i a més el seu títol li ha costat una pasta,  sàpiga que això s’ha acabat com era.

 

-Continua després de la publicitat -

La Unió Europea vol ara que tots els problemes en protecció de dades es gestionin a través dels canals de denúncia de la Directiva 2019/1937 de protecció als alertadores dels interessos de la Unió.

Certament, en el seu Article 2-1-a-x) diu textualment que es regulen per aquesta directiva la “protecció de la privacitat i de les dades personals, i seguretat de les xarxes i els sistemes d’informació”; no per l’RGPD, sinó per aquesta Directiva. Només en el que NO estigui previst en aquesta Directiva o posteriors, serà vàlid el RGPD.

-Continua després de la publicitat -

 

el Delegat de Protecció de Dades, si més no, perd bona part les seves atribucions, com l’atenció a les persones interessades, l’exercici dels seus drets, la supervisió de l’acompliment normatiu i la cooperació i enllaç amb l’autoritat de control. Tot funcionarà a partir d’ara pel procediment de canal de denúncies.

La 2019/1937 És una directiva de creació d’un procediment de RESOLUCIÓ ALTERNATIVA DE CONFLICTES i de simplificació administrativa, ja que els casos més usuals poden trobar cabuda i solució; i els menys usuals una fase probatòria prèvia i un mecanisme per redreçar conductes desviades a través de la figura del Instructor de Canal de Denúncies, no del DPD.

Si ens trobem davant d’un procediment previ i quasi obligatori, caldria valorar si estaríem o no davant d’una nova excepció processal que beneficiaria les empreses i institucions que posseeixen aquests canals de denúncia amb instructors independents.

 

 

- Publicitat -

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Més opinió