Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

“Tot està per fer i tot és possible”

Aquest 2023 serà l’any que farem un pas endavant i decisiu en el camí de la Independència

Cartes dels lectors 11/01/2023
Milers de manifestants al final del recorregut de la mobilitació de l'ANC per la Diada a Barcelona Data de publicació: diumenge 11 de setembre del 2022, 19:05 Localització: Barcelona Autor: Jordi Borràs

Estrenem el 2023 amb uns interrogants importants. Què diran les sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre l’euroordre contra el MHP Carles Puigdemont? Podrà tornar al principat? Quina serà la sentència del Tribunal General de la Unió Europea sobre la immunitat dels eurodiputats? Hi haurà revisió de les sentències dels condemnats pel procés? Entraran a la presó represaliats de base? Quin serà el resultat en les eleccions municipals?

Junts tornarà a pactar en alguns municipis i a les Diputacions amb el 155? Com aniran les eleccions al “Congreso de los Putados”? ERC continuarà facilitant investidures a un partit del 155 que promet derogar la llei mordassa, i, en canvi, endureix el delicte de desordres públics? Hi haurà eleccions al Parlament de Catalunya? La CUP continuarà parlant d’un nou referèndum, malbaratant el primer d’octubre?

El Consell de la República aconseguirà sumar a la majoria dels independentistes i conformar un veritable govern i parlament a l’exili per actuar més enllà de l’autonomisme de la Generalitat de Catalunya? Òmnium serà capaç de tornar a posar el tema nacional com a prioritari per garantir la llengua i cultura catalana? L’Assemblea Nacional Catalana tornarà a liderar la mobilització arreu del país? O llençarà a la deixalleria la potència de la societat civil obtinguda durant deu anys volent jugar a ser un partit polític?

El Debat Constituent assolirà la participació suficient per què la redacció de la Constitució Catalana posi en un embat democràtic a l’estat colonitzador espanyol? I Catalans per la Independència, serà capaç d’aportar el seu gra de sorra per tornar a posar contra les cordes als polítics catalans i fer avançar el procés?

Sens dubte serà un any trepidant, intens i interessant, i sols el pas del temps ens anirà desvetllant aquests i altres interrogants. Us convido a gaudir del moment històric que hem tingut la sort de viure i continuar empenyent i estirant. Jo, particularment, estic convençut que aquest 2023 serà l’any que farem un pas endavant i decisiu en el camí de la Independència.

Per acabar, sols transcriure una frase que hi ha impresa a la paret d’un restaurant al meu poble natal, Bellpuig.

“Diran que no podràs

que no seràs capaç,

que no ho aconseguiràs.

Nosaltres et diem…

Que no ho deixis d’intentar”

 

Jordi Alsina i Aubach

Activista i independentista de Ponent