Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

Els paisatges urbans de Josep Segú arriben a la Sala Parés

El pintor fotorrealista exposa en gran format paisatges de grans capitals

|

- Publicitat -

La Sala Parés dedica una exposició al pintor fotorrealista Josep Segú (Salomó, 1958) amb nou dels seus quadres -set de gran format i dos de format mitjà- de la sèrie dedicada als paisatges urbans de la ciutat de Nova York. La mostra, que es podrà visitar fins al pròxim 23 d’abril a la galeria del carrer Petritxol de Barcelona i s’emmarca en un dels temes recurrents en la producció de l’artista: les ciutats modernes del segle XXI i els entorns creats per l’home. Després de retratar ciutats com Barcelona i Japó, Segú es fixa ara en la ciutat de Nova York, on hi va viure fa uns anys. Segú ha creat “una imatge d’urbs contemporània lligada als gratacels, signe inequívoc de la modernitat”. “M’agraden les quadrícules dels edificis moderns, els neons, els contenidors del port… Necessito l’energia que desprèn la superpoblació urbana”, ha destacat l’artista.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Coming 🔜 New York by Josep Segú – 9.03.19 – 23.04.19 – #salapares #barcelona #newyork #nyc #timessquare #art #artgallery #contemporaryart

Una publicación compartida por Sala Parés (@sala.pares) el

Publicitat

Les nou teles a l’oli que es poden veure a l’exposició retraten de forma versemblant, amb una gran complexitat i un estricte detallisme, alguns dels indrets més populars de Nova York. L’artista pinta espais emblemàtics i edificis representatius tot posant de relleu de forma irònica el negoci del turisme. Josep Segú pinta el Central Park, el Flatiron Building, el Pont de Brooklyn i Times Square, entre altres paisatges urbans. Després de Barcelona, les obres de Segú viatjaran a Nova York.

Com ha explicat la Sala Parés, l’obra de Josep Segú s’emmarca en l’art realista, “aprofita elements del Pop Art i dels fotorrealistes i els evoluciona gràcies a la seva característica paleta de colors càlids que evoquen emocions”.

Josep Segú, volta el món i torna al born

L’obra de Josep Segú, considerat un dels màxims representants de l’art realista a Catalunya, parteix de la percepció que l’artista té del món exterior i la tradueix tot creant una realitat paral·lela.

Als anys noranta va treballar durant més d’un any al taller del seu mestre a Nova York, l’artista Philip Pearlstein (Pittsburgh, 1924), reconegut pels seus nus realistes, de qui va aprendre a analitzar de forma plàstica les persones i els objectes. Després, i deixant de banda la filosofia pearlsteiniana del retrat del natural, Segú va incorporar la fotografia al procés creatiu. Avui, Josep Segú treballa al seu estudi del Poblenou tot seguint les línies i la llum de les fotografies que ell mateix ha capturat.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió