Dijous, 24 de setembre de 2020 - Edició 791
La República

COMUNCELONA

Les persones que fan tots els papers de l’auca, Sra. Colau, no ho fan a canvi de res. És el cavall de Troia d’Espanya?

Joan C. Marzo
Joan C. Marzo 07/09/2020

Sra. Colau, que la capital de Catalunya sigui una ciutat petita comparada amb París, Berlin, Londres, Nova York…, no vol dir que sigui menys important ni menys coneguda. A ulls veients, li ve ample ser-ne la batllessa, i molt! M’abstindré de dir com li ve a la Sra. Janet Sanz ser-ne la tinent d’alcalde d’ecologia, urbanisme i mobilitat, filla d’un poble d’Aragó de 3.500 habitants.

A mitjan dècada dels 80 demanàvem espais verds a la ciutat, perquè com més anava més ‘places dures’ de pedra, ciment i ferro es construïen; per posar un exemple, diré la plaça dels Països Catalans, al barri de Sants. Segons que sembla ara el Parc de Collserola arriba fins a mar. Ni tanta pedra ciment i ferro ni tants arbustos, pintura i brutícia!

Al bell mig de Barcelona ens podem trobar ramats de senglars cercant menjar entre les ‘males herbes’ que creixen als escocells dels arbres, car és un niu de brutícia; creixen entre els panots, a les voreres, entre parets dels edificis…, però el que més em preocupa és que l’Ajuntament manifesti que en fomentarà el creixement i, a més, en planti! També em preocupa que per manca de la poda, els arbres envaeixen balcons d’habitatges, tapen fanals de l’enllumenat públic, cobreixen cables elèctrics de la xarxa pública que poden iniciar incendis i oculten senyals de trànsit i semàfors que poden produir col·lisions o atropellaments a vianants. Per cert, Janet Sanz, parlant de col·lisions, com a responsable de mobilitat, quan suprimirà el carril Bus de la Travessera de Gràcia que va en direcció contrària al sentit normal dels vehicles? Recorda que fa dues setmanes un vehicle de TMB va topar contra un motorista?

Vist que a l’oposició de l’Ajuntament tan sols hi ha cagacalces que no són capaços de presentar una moció de censura, EXIGEIXO, Sra. Colau, i empro un verb que li agrada molt, LA SEVA DIMISSIÓ. Han convertit Barcelona en un parc temàtic dins d’una selva i l’artífex d’aquest Supernyap d’’urbanisme tàctic’ amb un sou de gairebé 89.000 € és l’arquitecte Xavier Matilla, subordinat de Janet Sanz. Anomenat a dit, ex-regidor per Terrassa en Comú (TEC), que en les últimes eleccions es va quedar sense poltrona.

Sra. Colau, quan vostè era a l’oposició denunciava que l’Ajuntament actuava amb arrogància. Com qualifica l’actuació del ‘seu’ Ajuntament? Sense entranyes? Que predica oli i ven vinagre? Que actua amb nocturnitat i traïdoria? A parer meu, han aprofitat el confinament per continuar destrossant la ciutat amb els nyaps que fan sense el suport democràtic ni veïnal ni empresarial.

Van començar fent la Superilla del Poblenou, on després ha quedat palès l’increment del nivell de contaminació al barri. A l’altra Superilla del barri de sant Antoni fa fàstic passejar-hi. Totes les taules de pic-nic, els bancs, els troncs de fusta… que hi han posat, han atret a moltes persones sense sostre, ergo a part de la pudor d’orina que se sent, podem veure excrements humans. A llocs com aquests hem de dur els nostres nens perquè gaudeixin dels jocs que hi han pintat a terra?

Tots aquests nyaps de Superilles, ampliacions de voreres, de carrils bicis…, entre altres coses, han reduït més de 2000 places d’aparcament. Quina solució dóna als veïns que tenim cotxe però no podem pagar una plaça de pàrquing? Haurem d’estar voltant hores contaminant fins que trobem un lloc on aparcar?

Sr. Colau, estic d’acord amb vostè que hem de rebaixar el nivell de CO2 a l’aire! De fet, per Barcelona sempre vaig caminant o amb transport públic. Per cert Sra. Janet, com a responsable de mobilitat en lloc de dir ‘salvar vides no és negociable’ (en referència a la contaminació dels vehicles) retiri de la circulació tots els vehicles de TMB que semblen la Capella Sixtina quan surt la Fumata Nera per dir Non habemus Papam. Sra. Colau, quines dades científiques té per dir-nos que l’aire de la Ciutat Comtal provoca centenars de milers de morts prematures o que afecta el desenvolupament cognitiu del nostres fills?

Segons Jean William Fritz Piaget, famós entre altres coses, pels seus estudis sobre la infància i la teoria del desenvolupament cognitiu, el desenvolupament cognitiu és el procés pel qual l’ésser humà va adquirint coneixement per mitjà de l’aprenentatge i l’experiència i es divideix en diferents estadis. El segon estadi és el preoperacional: De dos a set anys el nen desenvolupa el pensament egocèntric que destaca en aquesta etapa, el subjecte pensa que ell és el centre del món i tot el seu pensament transcendeix des d’aquesta perspectiva’. Segons Piaget, em sembla que vostè, Sra. Colau, s’ha quedat en aquest estadi.

Hi ha persones que sí hem acabat els estudis i sense anar d’Erasmus!

Sra. Colau,  amb la seva logorrea se’m fa difícil entendre els seus missatges, si és que en transmet algun, perquè he transcrit una part de l’entrevista que li van fer el proppassat 4 de setembre a TV3 i no entenc res quan diu: ‘[…]com és possible que haguem trigat tant a protegir les nostres escoles on estaran els nostres nens i nenes que és de les COSES més valuoses i més importants que hi ha, les escoles són els equipaments més importants que hi ha, que no és un lloc on s’aparquen les criatures sinó que és un lloc on es fa educació, que ha de tenir les millors condicions possibles i és un lloc de fer comunitat a tots els barris on es troben les famílies; així és que estem ampliant, i ho farem a totes les escoles, ampliant els espais del voltant, protegint-los[…]’  ???

Si-us-plau, escolti el consell d’un ignorant com jo. La millor protecció que pot oferir a la mainada és podar els arbustos que creixen als escocells, en lloc de plantar-ne més, perquè no es buidin un ull amb alguna branca; arrencar les males herbes que creixen entre els panots, perquè no ensopeguin i es trenquin el nas. Podar els arbres i revisar que no pateixin cap plaga que els debiliti i vagin a terra, com va passar al Parc de la Ciutadella o l’hivern passat al Parc de la Farga de Sants, on van caure dos pins de gran alçària a sobre d’un parc infantil; sort que era de nit i no hi havia ningú! Al voltant del Parc de la Farga, en un perímetre de 500 metres, hi ha quatre escoles i una llar d’infants.

Sra. Janet, la Sra. Colau no és l’única que xerra i no transmet cap missatge. Deu ser innat dels Comuns! No entenc quina relació té la crisi sanitària que patim per defensar un canvi profund en la reestructuració urbana i que la ciutat sigui habitable amb el Pla Cerdà del segle XXI. Jo hi habito fa 62 anys amb el Pla Cerdà original i no en tinc queixa! Si el Pla Cerdà del segle XXI és posar les terrasses dels bars al mig del carrer entre separadors New Jersey en detriment de l’espai per aparcar, prefereixo l’original.

No li sembla una mica, tan sols una mica, dictatorial quan diu en una entrevista: ‘JO VULL una ciutat que sigui una superilla com a concepte’? Ja sé que organitzar referèndums no els agrada massa, però ens podrien preguntar què volem els ciutadans

Les persones que fan tots els papers de l’auca, Sra. Colau, no ho fan a canvi de res. És el cavall de Troia d’Espanya?

Salut i República!

 

Relacionats