Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

[Àudio] La poca presència del català en l’àmbit jurídic pot tenir el seu origen als estudis de Dret castellanitzats

|

- Publicitat -

La justícia sempre s’ha caracteritzat per arraconar sense miraments la llengua catalana per jutjar o defensar els acusats i els testimonis. Així ho ha constatat la vicepresidenta de la Plataforma per la Llengua, Mireia Plana, en una entrevista on assegura que la manca d’ensenyament en català “està bastant repartit i passa a tot arreu”, però matisa que en l’àmbit jurídic és més greu, ja que de base, als estudis que formen futurs advocats hi manquen més classes en català que en altres àmbits.

Plana no ha sabut vincular-ho directament amb la popularitat que tenen els jutjats per ser “conservadors”, però el que sí que ha pogut constatar és que “la justícia s’imparteix en castellà”, en part degut a que “la presència del català és més minsa en la formació”. Amb tot, Plana també ha dit que des de la Plataforma per la Llengua es treballa perquè la formació d’advocats “pugui ser també en català”.

Publicitat

Et pot interessar  Uns 3.700 professionals sanitaris comencen cursos de català per aprendre i millorar el coneixement de la llengua
Publicitat

Opinió

Minut a Minut