Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Amenaça de multa per als 44 advocats que van fer costat a Boye

La Fiscalia proposa sancions d’entre 180 i 6.000 euros per “mala fe processal”

Redacció
Redacció 29/05/2021
La jutgessa Maria Tardón

La fiscalia del Tribunal Suprem és especialista en donar-li la volta a tot afer que no li encaixa i convertir-lo en un bumerang. Ara resulta que posar una querella per no estar d’acord en una actuació judicial es pot revertir en multes per als que volien defensar els seus drets. Així, la fiscalia no n’ha tingut prou en simplement arxivar la causa contra la magistrada de l’Audiència Nacional que investiga Gonzalo Boye, sinó que n’ha obert una en sentit contrari, anant contra els querellants argumentant “mala fe processal”.

El text demana la “inadmissió de la querella en considerar que els fets no són constitutius de cap il·lícit penal, que es decreti l’arxivament de les actuacions i l’obertura de la peça separada als efectes previstos en l’art. 247 de la LEC”. Aquest és l’article que preveu les multes “conculcar la bona fe processal”.

Recordem que la querella, presentada per diferents associacions d’advocats com la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya, Juristes pels drets humans, Juristes per la República, Juristes per la llibertat i Juristes del Maresme pels drets humans, era per denunciar que la causa contra Gonzalo Boye per narcotràfic i blanqueig de capitals podria ser prevaricació.