Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

PSOE i ERC estancats per com fer viable la negociació efectiva del conflicte polític

|

- Publicitat -

Malgrat els avenços, tot queda pendent de com visualitzar la negociació política

Publicitat

PSOE i ERC han constatat “avenços” en la recerca dels “instruments necessaris” per “canalitzar” la “via política” de resolució del conflicte. En un comunicat conjunt després de la segona reunió formal entre els equips negociadors, ambdues forces expliquen que a la trobada “s’han reafirmat en el fet que hi ha un conflicte polític” que cal “resoldre políticament”.

La celebració del Congrés d’ERC el 21-D i la resolució europea el 19-D compliquen el calendari

La resolució que pot afectar a la immunitat de Pugidemont, Comín i Junqueras i el propi congrés dels republicans dificulten un acord abans de festes.  A més, PSOE i ERC han avançat “en temes concrets en què s’ha pogut constatar que mantenen una sensibilitat social compartida pel que fa a la recuperació de drets civils, laborals i socials”. Els equips negociadors tornaran a reunir-se dimarts que ve, 10 de desembre.

Un comunicat igual de les dues parts per evitar el desànim

La segona reunió per abordar la investidura de Pedro Sánchez ha tornat a durar unes dues hores i mitja. Ha començat passades les 17.30 h i ha acabat cap a les 20 h. A la reunió hi han estat presents la portaveu al Congrés, Adriana Lastra, el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, el secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, la portaveu nacional i vicesecretària general d’ERC, Marta Vilalta, i el president del Consell Nacional d’ERC, Josep Maria Jové.

Ábalos: “Ha anat bé”

A la sortida Ábalos ha dit que la reunió “ha anat bé” i ha explicat que “van avançant” per aconseguir l’abstenció d’ERC. Malgrat l’optimisme del PSOE queda molta feina per concretar.

Et pot interessar  Dionís Guiteras: "Quan algú té ganes de muntar una activitat econòmica en un poble, les normes les decideix un de Barcelona"

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió