Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Ximo Puig defensa la reforma de la sedició: “Cal decidir si volem conviure o continuar en el conflicte”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, s’ha pronunciat sobre la reforma de la sedició mostrant-s’hi clarament partidari, com no podia ser d’altra manera. En la línia de les declaracions fetes des de la Moncloa, el president valencià ha defensat l’eliminació del delicte de la sedició, expressant que la qüestió ha de centrar-se en “decidir si volem conviure o volem romandre en el conflicte i la confrontació”.

Puig aposta pel diàleg per tal d’emprendre el “camí de la convivència”, i retreu que “continuar atrinxerat en la confrontació pot servir electoralment, però són vots tacats d’indignitat”, recull el Diari La Veu. En aquest sentit, Puig afirma que la reforma de la sedició s’emmarca en “una situació de retrobament de la convivència i de la relació entre Catalunya i el conjunt d’Espanya”.

Publicitat

Tanmateix, el president valencià no s’ha pronunciat sobre la possible reforma del delicte de malversació, sobre la qual ERC ja ha manifestat estar parlant amb el PSOE,. Tampoc ha fet referència a les crítiques rebudes a la reforma, sobretot per part dels partits i entitats independentistes, que la consideren un atac directe als drets fonamentals i a la dissidència política.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria
Publicitat

Opinió

Minut a Minut