Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Vilalta replica a Nogueras que la missió de l’Eurocambra no només es reuneix amb víctimes d’ERC: “Tenim l’oportunitat de comparèixer conjuntament”

|

- Publicitat -

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha respost el migdia d’aquest dilluns, 20 de març, les declaracions que a primera hora del matí ha fet la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, a La 2, on ha criticat que el comitè de l’Eurocambra es reuneix “només” amb víctimes d’ERC. La portaveu dels republicans ha recordat, just abans de la trobada amb la delegació europea, que l’independentisme compareixerà conjuntament davant els eurodiputats, ja que una de les reunions previstes pel dimarts 21 de març és amb la comissió d’investigació del Parlament sobre Pegasus, i de la qual també formen part membres de Junts. Vilalta, a més, ha tornat a denunciar que el govern espanyol “obstaculitzi” la missió de l’Eurocambra per investigar l’ús de Pegasus a l’Estat, després que Nogueras acusés ERC d’aliar-se amb el PSOE per tapar les “vergonyes” de l’Estat.

“Ens agradaria que hi haguéssin més víctimes, però reiterem que tenim l’oportunitat de comparèixer conjuntament víctimes, afectats i diputats tant de Junts com de la CUP i ERC. Tenim l’oportunitat de poder denunciar la vulneració de drets fonamentals i el bloqueig de les autoritats espanyoles”, ha subratllat Vilalta. Sobre la trobada que els eurodiputats mantindran amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la portaveu republicana ha recordat que el president “representa tots els catalans” i que, per si això no fos suficient, els diputats de Junts Albert Batet i Josep Rius, així com els representants de la formació al Congrés, també es reuniran amb els membres de la missió.

Publicitat

Finalment, Vilalta ha denunciat públicament l’obstaculització del govern espanyol perquè la missió es desenvolupi segons les necessitats dels eurodiputats. En aquest sentit, ha dit que la trobada prevista entre els eurodiputats  i el secretari d’estat d’Afers Europeus del govern espanyol, Pascual Navarro, és una mostra d’aquest “boicot” a la investigació de l’espionatge i de les “maniobres per no atendre” la delegació d’eurodiputats.

Et pot interessar  ERC critica "l'informe fake" del PP al Senat contra l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut