Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

VÍDEO | Nogueras diu que ERC s’alia amb el PSOE per tapar les “vergonyes” de l’Estat espanyol

|

- Publicitat -

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha acusat ERC de fer d'”aliat” del PSOE per “tapar les vergonyes o la porqueria de les clavegueres de l’Estat”, tal com ha expressat en una entrevista al programa ‘Cafè d’idees’ de La 2. Nogueras ha assegurat que troba inèdit i li “entristeix” que, quan es tracta de tapar aquestes vergonyes, citant com a exemple la moció de censura o les múltiples plantades del govern espanyol a la missió de l’Eurocambra sobre Pegasus, el PSOE trobi en ERC un aliat. La portaveu també ha aprofitat l’entrevista per criticar el viatge institucional d’Aragonès a l’Amèrica Llatina, sobre el qual ha dit que “empetiteix les institucions catalanes”, així com l’obertura de delegacions catalanes a l’estranger, tot assegurant que “per fer el paper que s’està fent ara” no li troba “massa sentit”.

Nogueras sosté que el PSOE, amb la moció de censura i les plantades del govern espanyol a la missió europea que investiga l’ús de Pegasus, el que està fent és intentar tapar les vergonyes de l’Estat, i que en aquesta tasca ha trobat ERC com a aliat. “Em sembla inèdit, m’entristeix i no m’agrada”, ha dit Nogueras, sense esmentar que el passat dijous l’independentisme va enviar una carta conjunta als representants de l’Eurocambra denunciant el boicot del govern espanyol.

Publicitat

En el marc de la missió europea, la portaveu també ha acusat ERC de no defensar “totes” les víctimes del cas Pegasus, exposant que han estat el PSOE i el PP els que han “vetat que des de la delegació es puguin veure amb víctimes que no siguin d’ERC”. No obstant això, els membres de la missió es reuniran la tarda d’aquest dilluns, 20 de març, amb membres de la comissió d’investigació sobre Pegasus del Parlament, entre els quals hi haurà el president de Junts al Parlament, Albert Batet, i el portaveu, Josep Rius, que van ser també víctimes del ciberespionatge amb Pegasus.


La portaveu no ha dubtat a carregar amb força contra ERC i el Govern de la Generalitat, assegurant que a Junts fa “molt temps” que se senten “sols” en la defensa de l’independentisme. Tot i que reconeix que el “gran raspall” de Madrid ha fet molt mal, ha criticat que ERC “signa acords amb el PSOE que el PSOE no compleix”, per a després fer “exactament el mateix” amb els partits independentistes de la CUP i Junts. “ERC no ha complert l’acord amb la CUP ni amb Junts, i ha decidit que se’n va al tripartit”, ha reblat, tot exposant que la unió entre ERC, el PSOE i Podem fa “tres anys que existeix”, i criticant que ara “s’ha fet oficial també a Catalunya”.

Et pot interessar  Els comuns acusen el Govern de "mentir" sobre el Hard Rock i exigeixen a Aragonès que doni explicacions al Parlament

Malgrat criticar durament els acords d’ERC amb el PSC, el PSOE i Podem, Nogueras ha volgut treure ferro al pacte entre Junts i el PSC a la Diputació de Barcelona, tot asssegurant que és un pacte local que “no determina els drets i les llibertats”. A la vegada, la portaveu també ha desdramatitzat el possible pacte entre Trias i Collboni per l’Ajuntament de Barcelona, assegurant que el que li preocupa és que es posi “al mateix nivell” que el pacte d’estat entre ERC i PSOE.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut