Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Sánchez, intransigent, respon Aragonès sobre el referèndum: “Podran reclamar el que vulguin però no es produirà”

|

- Publicitat -

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha tornat a mostrar-se intransigent amb les demandes del poble català sobre la celebració d’un referèndum d’autodeterminació. Sánchez torna a tancar la porta a aquesta possibilitat, la qual el president català, Pere Aragonès, va tornar a reclamar en el seu discurs institucional de Sant Esteve del passat dilluns, 26 de desembre.

“Podran reclamar el que vulguin, però no es produirà”, ha assegurat Sánchez durant la roda de premsa d’aquest dimarts a la Moncloa. El president espanyol, que ja dona el procés independentista per mort, i allunya cada vegada més les reunions de la taula de diàleg, assegura que el debat sobre l’autodeterminació forma part “del passat”, recordant que aquest dret no forma part de la Constitució espanyola. De fet, Sánchez ha celebrat que la Constitució es compleixi avui “a tots els territoris d’Espanya, també a Catalunya”, i ha subratllat que l’independentisme ja no és una de les preocupacions dels espanyols.

Publicitat

Sense anar més lluny, poc abans de Nadal va saber-se que la taula de diàleg, la qual havia de celebrar una nova reunió abans de finals d’any, tal com reclamava la Generalitat, no té una data fixada per part de la Moncloa. Fonts del mateix govern espanyol han confirmat al mitjà El País que l’executiu no té cap mena d’urgència per trobar-se amb ERC, tot i les reclames d’aquest partit perquè tingui lloc la trobada, perquè considera “tancada” la “carpeta catalana”.  No obstant això, el president espanyol ha elogiat la taula de diàleg, titllant-la de ser una “eina útil” per vehicular l'”agenda del retrobament”.

Et pot interessar  Junqueras retreu a Puigdemont que Junts trenqués amb el Govern: "La unitat es predica no abandonant governs"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut