Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Puigdemont demostra els interessos del Centre d’Intel·ligència de la UE per desprestigiar l’independentisme

El president a l’exili retreu a l’agència que simuli no conèixer els autors d’un document que ells mateixos van escriure per vincular Rússia amb l’independentisme

Redacció 02/12/2021
Carles Puigdemont durant una roda de premsa a l'Eurocambra pel suplicatori, a Brussel·les el 24 de febrer del 2021.

No és cap secret que les institucions europees vetllen poc per l’independentisme català i sempre es mantenen al marge del conflicte amb Espanya, sovint aliant-se directament amb el Gobierno. En aquest sentit, el president a l’exili, Carles Puigdemont, ha evidenciat el tuf d’una d’aquestes institucions: el Centre d’Intel·ligència europeu. En concret, aquesta agència va negar un document elaborat per ells mateixos on acreditaven “els lligams entre Rússia i l’independentisme”. Ara, Puigdemont denuncia que, després que hi hagués partits que ho aprofitessin “per treure’n rèdit partidista”, la comissió demostra respostes ambigües quan ha estat preguntada sobre l’autor d’aquell document.

En un fil a Twitter, el president legítim planteja dues possibles conclusions d’aquesta actitud: “O és una agència molt poc intel·ligent, o no li interessa estar involucrada en un dossier carregat de conclusions ridícules”.