Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Torrent denúncia a Còrsega que la causa contra l’1-O “és una farsa i una simple venjança política”

El president del Parlament ha entregat en representació de Carme Forcadell, l'anterior guanyadora, el Premi Coppieters al líder històric del nacionalisme cors, Edmond Simeoni

|

- Publicitat -

ACN Ajaccio .- El president del Parlament, Roger Torrent, ha denunciat aquest dissabte des d’Ajaccio, la capital de Còrcega, que el procés judicial contra els líders independentistes “és una farsa i una simple venjança política”. Durant l’acte d’entrega del Premi Coppieters 2018 a Edmond Simeoni, històric líder independentista cors, Torrent ha explicat als assistents que qui havia de lliurar el premi era la seva predecessora en el càrrec i guanyadora de la passada edició, Carme Forcadell, que es troba empresonada des del passat 23 de març per “no haver impedit les tramitacions i els debats relacionats amb el referèndum a Catalunya” en compliment del seu càrrec. “El que està patint la presidenta Forcadell i la resta de víctimes de la mateixa causa judicial, és un acte de crueltat injusta que cap demòcrata pot accepta”, ha reblat davant un auditori que al final del seu discurs l’han acomiadat amb crits de ‘llibertat’.
El ‘Coppieters Award’ reconeix “individus o organitzacions que destaquen en la defensa de la diversitat cultural i lingüística, el diàleg intercultural, les minories, el dret a l’autodeterminació, la pau, la democràcia i una Europa unida”. El Centre Maurits Coppieters és el ‘think tank’ de l’Aliança Lliure Europea, el partit europeu on s’integren formacions com el Partit Nacional Escocès (SNP), ERC o el gal·lès Plaid Cymru. En les dues edicions anteriors, el Premi Coppieters es va entregar a l’exprimer ministre escocès, Alex Salmond, i a l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut