Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Marlaska no fa més que evidenciar les encertades mesures de confinament proposades per Torra

El ministre no descarta el tancament de fronteres de l’Estat, però ho haurà de debatre amb la Unió Europea

Redacció
Redacció 16/03/2020
El ministre Fernando Grande-Marlaska arriba al Congrés, el 12 de desembre de 2018 (Horitzontal)

El matí d’aquest dilluns ja s’ha començat a evidenciar la incompetència del Gobierno per contenir el coronavirus, amb el transport públic saturat de gent que ha hagut d’anar a treballar. Ara, Marlaska ha assegurat en declaracions a la Cadena Ser, que el tancament de fronteres de l’Estat –tal com han fet països com Alemanya- “és una possibilitat real, per descomptat”, per “lluitar contra l’expansió del virus”. El ministre debatrà aquesta opció amb els seus homòlegs de la Unió Europea a la reunió que celebrarà a les 11.00h. Segons Marlaska, la ciutadania està responent positivament a les mesures adoptades pel seu executiu i en aquests moments “estem en termes de normalitat” pel que fa al compliment de l’estat d’alarma. Aquest diumenge –ha afirmat- ja es va produir una “reducció manifesta” de més del 60% del trànsit en les entrades a Madrid.

El ministre ha destacat la “coordinació” amb les policies autonòmiques i municipals, que “en aquests moments és adequada” i s’ha mostrat convençut que els Mossos d’Esquadra no entorpiran “en absolut” les mesures adoptades pel seu executiu. “Mai he tingut cap dubte de la professionalitat (dels Mossos)”, ha afirmat.

També ha apuntat que a les presons “s’han adoptat les mesures adequades” malgrat les dificultats afegides i ha destacat el grau de “cooperació i coordinació dels propis interns” i dels funcionaris. “Ells mateixos entenen que se’ls limitin els drets de comunicació perquè estem en circumstàncies molt específiques” ha apuntat.

Marlaska no ha descartat un enduriment de les mesures de l’estat d’alarma que caldria adoptar –ha dit. En el moment en què el Congrés aprovés una pròrroga d’aquest estat d’alarma. “Nosaltres intentarem bloquejar el virus en aquest termini”, ha afirmat abans d’insistir en la necessitat que tots els particulars que disposin d’elements per garantir la seguretat del personal sanitari els lliurin a les autoritats.