Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Illa demana al Govern que faci “un esforç d’entesa” per posar fi a les protestes del sector educatiu

|

- Publicitat -

El president del grup parlamentari del PSC-Units, Salvador Illa, ha demanat al Govern que faci “un esforç d’entesa” amb els mestres per evitar que s’allargui el conflicte entre el personal docent i la conselleria, que acumula cinc dies de vaga i del que se n’esperen més mobilitzacions. Illa ha dit que no és moment per “conflictes” a Catalunya, ha apel·lat al diàleg entre les parts i ha ofert el seu grup parlamentari per ajudar a solucionar el problema.

També s’ha posicionat per aprovar un “pla de resposta integral” al conflicte d’Ucraïna per “tenir els recursos adequats” per l’acollida de refugiats. Illa ha fet les declaracions des del Vendrell, on ha fet una visita al seu alcalde, el també socialista Kenneth Martínez.

Publicitat

“Aquest diàleg que des de Catalunya se li demana sempre a l’executiu espanyol, fora bo que el practiquéssim tots”, ha dit Salvador Illa en referència a l’enquistament del conflicte entre el personal docent que està en contra de la gestió de la conselleria d’Educació i el mateix departament. “Faig una apel·lació al diàleg i a fer un esforç d’entesa”, ha afegit Illa, que ha recordat que ahir els sindicats van amenaçar amb més mobilitzacions. De fet, la portaveu d’USTEC Iolanda Segura, va afirmar aquest divendres en una roda de premsa que “el tercer trimestre no serà un trimestre tranquil”.

D’altra banda, en la seva al·locució, Illa ha lamentat l’atac que es va produir ahir a Kramatorsk (Ucraïna) on segons diverses fonts van ser assassinades més de 50 persones per l’exèrcit rus: “és un atac als valors europeus al que hem de donar una resposta unitària”, ha asseverat el president del grup parlamentari socialista.

Et pot interessar  ERC, PSC, Junts, comuns i PPC coincideixen a reclamar un millor finançament en el primer debat preelectoral del 12-M

En aquest sentit, Illa ha tornat a demanar al Govern que es creï un pla de resposta integral al conflicte que abordi tant la qüestió humanitària dels refugiats com la qüestió energètica i la dependència del gas rus: “cal tenir els recursos adequats per l’acollida de refugiats i cal començar a apostar per un model de transició energètica que disminueixi la dependència dels combustibles fòssils”. Illa ha comentat que creu que a Catalunya es donen les condicions perquè una majoria parlamentària aprovi un pla d’aquestes característiques.

El primer secretari del PSC també ha tingut un moment de memòria per Carme Chacón en el cinquè aniversari de la mort sobtada de l’exministra socialista del PSC. Pel que fa a la visita al Vendrell, Illa ha explicat que de la reunió amb l’alcalde ha extret que al Penedès tenen un creixement demogràfic que dificulta la prestació d’alguns serveis públics, que cal ampliar l’hospital del Vendrell i que l’acollida de refugiats ucraïnesos a la ciutat ha estat molt positiva.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut