Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Foment veu necessari que les altes mèdiques per covid siguin també automàtiques després de 7 dies

|

- Publicitat -

Foment considera raonable i necessari que les altes mèdiques després de passar la covid siguin automàtiques al cap de 7 dies, de la mateixa manera que s’ha activat un protocol per agilitzar la petició de les baixes. La patronal recorda que aquest és el termini que les autoritats han establert com a quarantena i assegura que aquesta mesura descongestionaria el sistema i evitaria un augment injustificat del període de baixes.

En un comunicat, la patronal recorda que les administracions van establir els mecanismes per comunicar un cas positiu per test d’auto mostra, que pot derivar en una baixa encara que el procés fos “sense cobertura jurídica ni garanties”.

Publicitat

Per això, la patronal reclama que aquests mecanismes extraordinaris “han de subsistir només durant el temps imprescindible” per superar l’allau de contagis, ja que els treballadors que no reben l’atenció mèdica necessària, i les empreses han “d’assumir determinats supòsits fraudulents”.

Així mateix, reclamen a la Generalitat de Catalunya l’activació permanent dels espais de diàleg i concertació social per consensuar les mesures a adoptar en el futur immediat en un àmbit tan sensible per a les empreses.

Et pot interessar  Puigdemont manté una reunió amb la direcció de Foment del Treball a Perpinyà
Publicitat

Opinió

Minut a Minut