Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

El PSOE defensa la reforma de la sedició recordant-li al PP que “no va servir per extradir Puigdemont”

La portaveu del PSOE lamenta que el PP “sembla que troba a faltar” la Catalunya del 2017

Redacció 01/12/2022
Foto: Arxiu

El PSOE treu pit de l’acord al qual ha arribat amb ERC per tal de derogar el delicte de la sedició. Una reforma que ha generat molta polèmica perquè, malgrat eliminar-se el delicte, s’amplia el delicte de desordres públics agreujats i s’inclou el concepte d'”intimidació”, de manera que les protestes populars són més vulnerables al fet de patir repressió. Tanmateix, aquests són els punts que critiquen els partits i les entitats independentistes, però a l’altra banda del Congrés, les bancades conservadores i unionistes veuen la reforma com una traïció a la unitat d’Espanya.

El Govern espanyol, no obstant això, està decidit a defensar la reforma de les crítiques de l’espanyolisme i del seu etern rival, el PP. Així, la portaveu del PSOE, Pilar Alegría, ha recordat als populars que el delicte de sedició “no va servir per extradir Puigdemont”, precisament perquè el delicte de sedició no existia als codis penals d’altres països europeus.

Alegría ha volgut valorar el criticat acord entre el PSOE i ERC assegurant que la reforma servirà per “homologar” la legislació espanyola als delictes europeus i “modernitzar-la”. A la vegada, presumeix que “gràcies al diàleg, avui l’Espanya del 2022 és molt millor”, fent referència a les protestes independentistes del 2017. En aquest sentit, ha “lamentat” que els màxims dirigents del PP “sembla que troben a faltar la realitat del 2017“.