Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

El PSC rebutjarà totes les propostes de resolució sobre l’amnistia al Parlament

Els socialistes no donaran suport a cap iniciativa sobre la resolució del conflicte polític que no siguin les seves

|

- Publicitat -

El PSC rebaixa les expectatives dels partits independentistes respecte a l’amnistia, tot i que alguns, com ERC, la donen per feta, arran de l’acord amb el PSOE per a la constitució de la Mesa del Congrés. En un intent de marcar perfil per fer lluir els diputats socialistes i treure protagonisme a l’independentisme, el PSC ha comunicat que votarà en contra de totes les propostes de resolució que defensin l’amnistia al debat de política general al Parlament.

Els socialistes, que volen “mantenir-se fidels als principis de prudència, paciència i discreció”, no donaran suport a cap iniciativa sobre la resolució del conflicte polític que no siguin les seves, segons han subratllat fonts del partit a l’ACN. El PSC ha registrat una proposta de resolució que defensa prioritzar el diàleg dins del marc de la Constitució per “millorar la convivència”, que serà l’única que votaran, segons les fonts.

Publicitat

Tots tres partits independentistes, ERC, la CUP i Junts, han presentat iniciatives sobre amnistia i autodeterminació, cadascuna amb els matisos estratègics que defensa cada partit. D’una banda, ERC vol que sigui el Parlament el que insti el Govern a fer “totes les accions oportunes” per celebrar un referèndum i defensar la llei d’amnistiaJunts per la seva banda, i havent demostrat la desconfiança que sent vers el Govern, busca un consens amb els partits independentistes per aprovar un text conjunt que defensi l’amnistia i l’autodeterminació, i deixi les negociacions en mans dels partits. La CUP, finalment, ha registrat una proposta demanant que es facin les “modificacions necessàries” perquè la llei d’amnistia inclogui “causes de mobilitzacions antifeixistes, feministes i per la llibertat d’expressió”

Et pot interessar  Boye defensa l'exili de Puigdemont: "L'acusaven de covard i ara resulta que l'exili és la solució”

Aquesta negativa dels socialistes a validar les peticions sobre l’amnistia que fan els partits independentistes al Parlament coincideix amb les negociacions que ERC i Junts duen a terme amb el PSOE per facilitar la investidura de Pedro Sánchez com a nou president espanyol. Junqueras ha replicat que “el PSC sabrà si les seves decisions contribueixen o no a fer que hi hagi aquest clima de confiança” que reclamen els socialistes.

Els comuns, tot i que no s’han mostrat tan radicals com el PSC, sí que han refredat tant la llei de l’amnistia com l’autodeterminació, demanant als polítics sobiranistes que no la donin per feta. Per la seva banda, Vox, Cs i el PPC han registrat les seves pròpies propostes per demanar que es rebutgi l’amnistia.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut