Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Junts rebutja les propostes d’ERC perquè el Govern lideri les negociacions de l’amnistia i l’autodeterminació

La formació busca un consens amb els partits independentistes per aprovar un text conjunt que defensi l'amnistia i l'autodeterminació, i deixi les negociacions en mans dels partits

|

- Publicitat -

La formació de Junts per Catalunya no veu amb bons ulls les propostes de resolució presentades per ERC, amb qui fins fa gairebé un any compartia el Govern, perquè sigui precisament l’executiu qui lideri les negociacions per a l’amnistia i l’autodeterminació. En el marc de la segona jornada del debat de política general, els republicans van entrar una vintena de propostes de resolució que es votaran el divendres, en les quals demanen que sigui el Parlament el que insti el Govern a fer “totes les accions oportunes” per celebrar un referèndum i pactar una llei d’amnistia, així com negociar un sistema de finançament per a Catalunya basat en la bilateralitat, entre altres.

Junts, que porta al Parlament la “manca de confiança” cap al Govern en una de les propostes de resolució presentades perquè la resta de partits, vol prendre part en les negociacions de qüestions tan cabdals per a Catalunya com l’autodeterminació o la llei d’amnistia. Per això, segons fonts del partit consultades per l’ACN, els de Laura Borràs han ofert tant als republicans com a la CUP una transacció “de mínims” perquè el Parlament pugui aprovar el divendres un text que defensi l’amnistia i l’autodeterminació i que deixi les negociacions en mans dels partits.

Publicitat

En cas que no sigui possible assolir aquest consens independentista, les mateixes fonts assenyalen que contemplen tots els escenaris, també el de retirar la seva proposta per evitar que sigui tombada. El termini per a registrar transaccions finalitza aquest dijous a les cinc de la tarda.

Et pot interessar  Referèndum, finançament singular, rellançar el català i transició ecològica: les claus del programa electoral d'ERC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut