Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

ERC vol que el Parlament insti el Govern a fer “totes les accions oportunes” per celebrar un referèndum

A les seves propostes de resolució, els republicans també defensen la llei d'amnistia i reclamen a l'Estat un finançament singular per a Catalunya basat en la bilateralitat

|

- Publicitat -

El grup parlamentari d’ERC ha registrat una vintena de propostes de resolució (PR) en el marc del debat de política general que se celebra aquesta setmana al Parlament, i que conclourà el pròxim divendres, 29 de setembre, amb la votació de les propostes. En una d’aquestes propostes, els republicans insten el Govern a fer “totes les accions oportunes” per celebrar un referèndum sobre la independència de Catalunya, després que el president Pere Aragonès afirmés que exigiria un referèndum a Pedro Sánchez abans del 2027. En una altra proposta de resolució, ERC defensa la necessitat d’una llei d’amnistia per acabar amb la judicialització política, i insta l’executiu català a impulsar les accions que calgui per fer possible la llei.

Els republicans també lluiten per posar fi a l’espoli fiscal i l’infrafinançament històrics que pateix Catalunya. Així, en una altra proposta, insten el Govern a negociar amb l’Estat una proposta de finançament “singular” per a Catalunya, basada en una “relació bilateral”. En aquesta mateixa proposta, volen que es garanteixi la gestió de tots els tributs i l’acabament de la injusta situació de dèficit fiscal, i insten el Govern a traslladar a la Moncloa una proposta de supressió del deute vigent de Catalunya amb el FLA com a element de “correcció” de part del deute històric acumulat.

Publicitat

A les altres propostes de resolució presentades, els republicans insten el Govern a defensar el model d’escola catalana, així com apostar per un servei de qualitat de l’administració de justícia que sigui accessible per a tothom. També demanen que l’executiu faci front al principal problema de seguretat pública del país, les violències masclistes, elaborant polítiques d’abordatge d’aquestes.

Et pot interessar  La fiscalia demana arxivar la causa contra l'exdirectora del CNI per l'espionatge a Aragonès

Finalment, ERC també aposta per donar compliment a l’Estratègia Nacional de Drets Sexuals i Reproductius i per garantir la perspectiva de la igualtat de tracte i la no-discriminació a totes les actuacions de l’Administració de la Generalitat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut