Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

La CUP insta a “no cooperar en l’estabilització de les institucions de l’Estat” fins a aconseguir l’autodeterminació

Sobre la llei d'amnistia, demanen les "modificacions necessàries" perquè aquesta inclogui "causes de mobilitzacions antifeixistes, feministes i per la llibertat d'expressió"

|

- Publicitat -

La CUP va presentar el passat dimecres, 27 de setembre, les seves propostes de resolució que, en el marc del debat sobre política general del Parlament, es votaran el pròxim divendres. Una de les propostes de resolució està enfocada a l’amnistia i, l’altra, al bloqueig de les institucions espanyoles i a l’autodeterminació.

Els anticapitalistes, a través de la seva proposta de resolució, insten el Govern i els partits a “no cooperar en l’estabilització de les institucions de l’Estat” fins a aconseguir l’autodeterminació. Una proposta que arriba just després de la lamentable investidura fallida de Feijóo, i que obligarà els partits independentistes a posicionar-se sobre les seves relacions amb el PSOE i Sumar, amb qui tant des d’ERC com des de Junts han obert converses.

Publicitat

Pel que fa a la llei d’amnistia, els anticapitalistes han registrat una proposta de resolució demanant que es facin les “modificacions necessàries” perquè aquesta inclogui “causes de mobilitzacions antifeixistes, feministes i per la llibertat d’expressió”.

D’altra banda, la CUP també va reclamar “aturar la repressió” dels cossos dels Mossos d’Esquadra i “dissoldre la Brigada Mòbil”, així com “retirar de forma immediata” les acusacions particulars contra manifestants.

Sobre l’ús de la llengua, els anticapitalistes han proposat que el servei d’acollida lingüística i aprenentatge del català tingui la categoria de servei públic essencial, i així aconseguir que sigui “la llengua prioritària” a l’administració i serveis públics de Catalunya. En aquest sentit, la CUP també ha exigit “la promoció de la llengua” en tots els formats “d’ús lúdic i cultural” i materialitzar-ho a través de “l’estímul de la producció, la inversió en el doblatge i el suport als creadors de continguts” en català.

Et pot interessar  Boye defensa l'exili de Puigdemont: "L'acusaven de covard i ara resulta que l'exili és la solució”

En matèria de transport, la CUP ha presentat una proposta de resolució per limitar els vols domèstics i internacionals a Catalunya i per a prohibir els jets privats a l’espai aeri català. Així mateix, han exigit al Parlament que demani a l’executiu que “s’oposi clarament” al projecte d’ampliació de l’Aeroport del Prat “en qualsevol de les seves derivades”. Els anticapitalistes també han insistit en aturar els altres dos macroprojectes, el Hard Rock i el Quart Cinturó-Ronda Nord,

Publicitat

Opinió

Minut a Minut