Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Els suposats progressistes de Sumar afirmen que el referèndum “no passarà en una setmana ni quinze dies” i cal “ampliar el diàleg”

Assegura que si el referèndum té lloc "serà a partir d'ampliar el diàleg i seguir desjudicialitzant el conflicte"

|

- Publicitat -

El progressisme de Sumar deixa de ser tan obert de ment com prediquen els seus membres quan es parla del dret a l’autodeterminació, que reconeixen arreu menys dins el territori espanyol. La portaveu de Sumar al Congrés, Aina Vidal, ha reaccionat des de Madrid al discurs i exigències plantejades pel president català Pere Aragonès durant el debat de política general, afirmant que “el referèndum no passarà en una setmana ni en quinze dies“.

Vidal ha apuntat que “és lícit” que ERC expliqui el seu programa, però “en tot cas cal passar per una negociació”. “Cal dir la veritat: el referèndum no passarà en una setmana ni en quinze dies, i si té lloc serà a partir d’ampliar el diàleg i seguir desjudicialitzant el conflicte“, ha sentenciat.

Et pot interessar  Sumar prefereix un referèndum al Sàhara que un d'autodeterminació a Catalunya

Publicitat

D’altra banda, la portaveu s’ha referit al debat d’investidura de Feijóo comentant que s’ha assemblat més a una “moció de censura que a una sessió d’investidura” d’un president. “Hem vist un Feijóo incapaç d’aconseguir aliances i que intenta convertir la mentida en un canal de comunicació”, ha dit, i “mai serà president”. En tot cas, segons Vidal, avui comença el temps “per construir el govern que sí que naixerà” perquè les forces que el componen ja “fa temps” que negocien amb els independentistes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut