Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

El PSC aplana el camí a Bolaños i diu al Govern com ha d’afrontar la reunió: “Deixin de fer postureig”

|

- Publicitat -

El PSC es frega les mans amb la reunió de demà a Madrid, entre el ministre de la Presidència, Fèlix Bolaños, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà. Tanmateix, no ha pogut evitar alliçonar el Govern i exigir-li que afronti la trobada amb “actitud constructiva”.

“Deixin de fer postureig i escenificar”, ha reblat la portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, després que la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, hagi avisat que la reunió no servirà per normalitzar relacions sinó per abordar si es pot superar el “bloqueig”.

Publicitat

La portaveu ha recordat que el PSC sempre ha dit que “parlar i compartir posicions és positiu des de les complicitats i les confiances necessàries”. També ha afegit, però, que als socialistes catalans els agradaria que el diàleg també es produís a Catalunya i ha reiterat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hauria de convocar els partits catalans.

“El que no entenem és que s’actuï d’una manera i es facin declaracions diferents per fer un postureig del tot innecessari”, ha lamentat Romero. En aquest sentit, ha defensat que la “responsabilitat” d’un govern és parlar amb tothom que calgui per millorar els recursos i els serveis que es donen als ciutadans.

“Si aquesta reunió de demà ajuda a desencallar algun tema per millorar algun aspecte que beneficia els catalans, benvinguda sigui. Esperem que hi vagin amb una actitud constructiva i que es deixin de postureig i d’escenificar”, ha afegit tot demanant “una mica de seriositat”.

Esperances en materialitzar els JJOO espanyols

Pel que fa a la candidatura per als Jocs d’hivern, Romero ha evitat anticipar-se a l’espera de la roda de premsa d’aquesta tarda a les 19 hores del president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco. Però la portaveu del PSC sí que ha defensat la feina feta pel ministre Iceta i Illa després que el Govern hagi acusat l’executiu espanyol de “doblegar-se a les exigències” del president de l’Aragó, Javier Lambán.

Et pot interessar  Turull afirma que el 12-M és "un plebiscit entre Puigdemont i Sánchez" perquè Illa és "el servidor que no vol molestar"

“Li asseguro que continuarem defensant els Jocs d’hivern i la candidatura conjunta. Alguns critiquen i no poden donar lliçons perquè des del principi han generat dubtes i confusió plantejant consultes. Menys donar lliçons i més treballar perquè puguem tenir una candidatura conjunta”, ha dit responent el Govern.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut