Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Vilagrà es reunirà amb Bolaños per posar damunt la taula el llistat de greuges sobre incompliments

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños es reuniran aquest dimecres a Madrid perquè es posin damunt la taula el llistat de greuges sobre incompliments. En aquest sentit, l’objectiu de la reunió de demà és revertir la situació de “bloqueig” actual entre els dos governs; tant pel cas Pegasus com per una “acumulació de fets” dels darrers dies. Segons constaten des de Palau de la Generalitat, la confiança entre la Generalitat i la Moncloa s’ha “deteriorat encara més”.

Així doncs, Vilagrà exigirà a Bolaños que no es repeteixi el cas de l’espionatge del ‘Catalangate’, en el mateix sentit que ha anat repetint el mateix Aragonès. A més, la consellera de la Presidència també vol abordar amb el ministre la carpeta de la “repressió”. Des de la Generalitat insisteixen que la reunió no suposa, en cap cas, un “retorn a la normalitat”.

Publicitat

Per altra banda, la consellera té la voluntat que Bolaños li expliqui què vol fer l’executiu de Pedro Sánchez per recuperar la majoria de la investidura. Des de Palau confien que, després de les eleccions andaluses, l’executiu espanyol aparqui les “excuses” i desencalli tant aquesta reunió entre els dos presidents, com també la taula de diàleg; tenint en compte que els dos governs no es reuneixen des del setembre del 2021.

La trobada s’emmarca entorn de la reunió que tots dos van celebrar al Palau de la Generalitat el 24 d’abril, després de l’esclat del ‘Catalangate’. El Govern espera que, després de les eleccions d’Andalusia de diumenge passat, la Moncloa reprengui el diàleg.

Et pot interessar  Vilagrà emplaça Junts i CUP a sumar-se a la proposta de referèndum d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut