Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Asens contradiu el PSOE i nega que la reforma de la sedició faciliti l’extradició de Puigdemont: “No és cert”

|

- Publicitat -

Declaracions oposades al govern espanyol. El president d’Unidas Podemos al Congrés, Jaume Asens, ha desmentit que la reforma del delicte de sedició pugui facilitar l’extradició del president a l’exili Carles Puigdemont com han assegurat diversos dirigents del PSOE.

“No és cert”, ha sentenciat a SER Catalunya, on ha argumentat que el PSOE fa aquest discurs per “aplacar” el “malestar” tant fora com dins del partit. I és que destacats dirigents socialistes com Pedro Sánchez, Patxi López o la vicepresidenta Nadia Calviño han deixat caure que l’objectiu és, precisament, que el president torni i sigui jutjat pels tribunals espanyols.

Publicitat

Asens ha recordat, com ha fet el mateix Puigdemont, que Alemanya ja va descartar l’extradició perquè no va veure delicte en els fets, i després a Bèlgica per falta de competència. “Fan aquest relat que em sembla interessat per tranquil·litzar la seva gent, però no es correspon amb el que és”, ha explicat. El diputat al Congrés ha opinat que hi ha “relats molt esbiaixats” tant a Madrid com a Catalunya i ha dit que estan “desconnectats de la realitat” i són “molt interessats”.

Malversació “a mida”

Asens ha defensat la reforma del delicte de malversació perquè la reforma del PP “es va fer a mida per perseguir l’independentisme” i s’ha obert a millorar altres qüestions com el delicte d’injúries a la Corona o els drets dels treballadors.

Pel que fa a la llei de ‘només si és sí’ Asens ha demanat esperar dies perquè “s’aclareixi” la situació després que hi hagi hagut rebaixes de condemna emparades en el nou text legal. “El problema és que els jutges han interpretat la llei sense escoltar els legisladors”, ha criticat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut