Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Plantofada de Puigdemont al govern espanyol per vendre que la derogació de la sedició el farà tornar de l’exili

|

- Publicitat -

El president a l’exili Carles Puigdemont deixa en ridícul el govern espanyol per vendre fum amb l’eliminació del delicte de sedició del Codi Penal espanyol. I és que el PSOE ha aprofitat el rebombori per fer creure que la derogació i substitució pel delicte de desordres públics agreujats obre la porta a un retorn de Puigdemont per ser jutjat a Espanya.

“Han tardat quatre anys a adonar-se que nosaltres ja vam abolir la sedició en la sentència alemanya“, ha assegurat l’eurodiputat de JxCat en referència a les declaracions de la vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, qui ha defensat que l’objectiu de la reforma —i “de tots”— és facilitar l’extradició de Puigdemont.

Publicitat

“Des del 2018 la sedició no és una via útil per l’extradició política que persegueixen”, ha replicat el president exiliat en una piulada. Cal recordar que el Tribunal Superior de Slesvig-Holstein va rebutjar entregar Puigdemont a l’Estat espanyol perquè no veia delictius els fets pels quals era reclamat.

Et pot interessar  Puigdemont reapareix i retrata la "gran farsa" de Sánchez: "No va de regeneració democràtica; va de regenerar les expectatives electorals d'Illa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut