Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Jaume Roures funda un espai de reflexió de les esquerres: Institut Sobiranies

L’espai el presenten aquest matí en Quim Arrufat i en Xavier Domènech amb una prèvia publicitària aquest dissabte al programa FAQS de TV3, produït per Mediapro/ El Terrat

Joan Puig 08/06/2020

Les xarxes socials no entenien aquest diumenge com un projecte molt poc elaborat tingués més de mitja hora en el programa produït per l’empresa de Jaume Roures.

Ara s’entén tot, és el mateix Jaume Roures, amb tot el seu potencial, qui ha fundat aquest institut de pensament, de nom Institut Sobiranies, ple de gent de l’òrbita de foragitats de la CUP i dels Comuns, i sense gairebé ningú d’ERC. És força sorprenent. Que no sigui una OPA hostil dirigida als sectors més coneguts de l’ala més a l’esquerra dels republicans, com Joan Tardà?

És un gol de la productora del programa i de Jaume Roures al director de TV3, Vicent Sanchis, i al director d’informatius, David Bassa.

Qui controla TV3? JuntsxCat o ERC? Doncs cap dels dos. Jaume Roures, que va comprar fa poc El Terrat, la productora d’en Buenafuente, és qui produeix el FAQS i aquest dissabte va mostrar el poder que té atorgant més de trenta minuts en el moment de màxima audiència del programa a la nova iniciativa política en un acte que mostra les amistats i els privilegis que tenen alguns.

Sorprèn l’absència de gent propera a ERC. No serà una OPA hostil als republicans?

L’exdiputada de la CUP en el Parlament, Anna Gabriel, l’exdirigent dels comuns, Gemma Ubasart, l’exregidora de Barcelona, Gala Pin, i el politòleg Jordi Muñoz formaran part del consell de redacció del nou espai de reflexió Institut Sobiranies, que inclourà una publicació digital i que han impulsat l’exlíder dels comuns Xavier Domènech i l’exdiputat de la CUP Quim Arrufat.

Aquest espai comptarà també, com a col·laboradors, amb el soci fundador del Grup Mediapro, Jaume Roures, el diputat dels comuns i secretari primer de la Mesa del Congrés, Gerardo Pisarello, i els exdiputats de la CUP en el Parlament David Fernàndez i Benet Salellas, molts d’ells, sobretot entre els vinculats a la CUP, són persones que han passat a un segon pla de la formació independentista.

 

Un institut de reflexió per blanquejar i intentar recuperar els comuns, disfressats del catalanisme d’esquerres, i fer obviar l’independentisme com a eina per a la solució als problemes de Catalunya.

Han promogut aquest instrument de reflexió del catalanisme d’esquerres, anomenat Institut Sobiranies, com un espai de pensament estratègic dins del catalanisme popular i d’esquerres, i tindrà un consell de redacció i 50 col·laboradors. També figuren entre els col·laboradors l’exdirigent d’ICV-EUiA Ricard Gomà; l’exdiputada dels comuns al Congrés Mar García; l’economista grec Costas Lapavitsas; l’ex-cap de gabinet de l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau, Manu Simarro, i el periodista Arturo Puente, entre uns altres.

Poder, diners, influències i presencia als grans mitjans de comunicació assegurats, paga Jaume Roures

El consell de redacció comptarà amb 22 persones –vàries de les quals també exerciran com a col·laboradors–, i inclourà l’ex-assessor de Domènech Adrià Porta; l’assessora Maria Corrales; l’economista Sergi Cutillas, i l’exdiputada dels comuns al Congrés Sonia Farré, entre altres perfils, entre els quals figuren politòlegs i economistes.

Fomentar el debat per a mai arribar a la independència

El projecte, que pivota sobre l’òrbita d’comuns i CUP, estarà format per aquest consell de redacció i el grup col·laborador, que impulsaran diverses iniciatives per fomentar el debat, com a cursos, un cicle de conferències i una revista digital, la primera publicació de la qual consistirà en un monogràfic sobre les conseqüències de la pandèmia del coronavirus tot sota l’atenta mirada d’aquell que diu que és Trotskista com Jaume Roures.

Aquest espai de reflexió pretén anar més enllà dels partits polítics però sempre al servei dels polítics de els comuns i ser plural i divers, sempre amb tot controlat, amb la intenció d’enfortir l’espai del catalanisme d’esquerres des d’un espai de pensament transversal, i es presentarà mitjançant un espai web que es publicarà aquest dilluns a les 11.00 hores i amb una conferència telemàtica el dijous amb Arrufat i Domènech. Jaume Roures ja té un nou espai d’influències.