Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Els Mossos esborren la polèmica piulada en la qual apareix un simpàtic agent ben avingut amb l’extrema dreta

La polsera del mosso d’esquadra ha estat objecte de polèmica, perquè diversos grups d’extrema dreta la duien per oposar-se als moviments antiracistes

Redacció 02/12/2021
Imatge de la piulada esborrada dels Mossos d'Esquadra en la qual es veu la polèmica polsera de l'agent

L’acció solidària dels Mossos d’Esquadra, que cada any duen a terme en forma de calendari solidari, se n’ha anat a fer punyetes per culpa d’un petit detall.

Un dels agents ha quedat en evidència en aparèixer en una simpàtica escena que il·lustra un moment del conte de Hänsel i Gretel.

El Vicenç de l’ARRO, com afirma que es diu l’agent, duu la polsera de “Police Lives Matter”, que es pot traduir com que “la vida dels policies importa”.

Aquest lema es va usar als Estats Units per oposar-se a les reivindicacions antiracistes, després de la mort per abús policial de George Floyd, i que sembla que no és del grat de l’agent català.

Per tant, demostra la probable vinculació amb l’extrema dreta del “Vicenç de l’ARRO”, ja que aquest va ser un lema que els seguidors de Donald Trump van fer servir, per oposar-se les reclamacions de la població negra, que exigien que no hi hagués racisme a les institucions.

El gestor de les xarxes de Mossos d’Esquadra ha decidit esborrar la piulada i ha subratllat que “el calendari és una acció solidària i no volem que es vinculi amb res que no tingui aquest objectiu o que tingui cap finalitat política” tal com assegura Vilaweb.