Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Viladecans aprova un pressupost de 70 MEUR per al 2021, un 4,2% superior a l’actual

ACN Barcelona.-El ple de l’Ajuntament de Viladecans (Baix Llobregat) ha aprovat un pressupost de 70 milions d’euros per al 2021, el més alt de la seva història i que creix […]

Avatar
Agències 18/12/2020

ACN Barcelona.-El ple de l’Ajuntament de Viladecans (Baix Llobregat) ha aprovat un pressupost de 70 milions d’euros per al 2021, el més alt de la seva història i que creix un 4,2% respecte l’actual. Tot i congelar els impostos, el consistori ha apostat per uns comptes expansius amb l’augment d’altres ingressos per impulsar accions per pal·liar els efectes de la pandèmia. Així, el pressupost potencia les inversions, que creixen un 21 %, i augmenta un 3,8 % la despesa corrent per millorar els serveis municipals. Amb l’objectiu d’impulsar la recuperació, els comptes preveuen consolidar mesures impulsades pel Pla de Reactivació Local com els ajuts a les llars, la millora de la neteja viària i d’escoles o l’exempció de la taxa de terrasses.

Per àmbits, els serveis a la ciutadania suposen gairebé la meitat del pressupost (47 %), mentre que es destina un 28,8 % a la cura i millora de la ciutat; un 17,2 %, a l’administració i serveis interns; un 5,8 %, a transferències a administracions supramunicipals, i un 2,1 %, a la devolució de préstecs bancaris.Els serveis a la ciutadania estan encapçalats per l’atenció social (9,6 %), al costat de l’educació (9 %), la seguretat ciutadana (8,5 %), la cultura (6,6 %), el foment de negocis i l’ocupació (5,2 %), l’esport i la salut (3,7 %) i les relacions amb la ciutadania (3,4 %). Per altra banda, les principals despeses en la cura de la ciutat es realitzen en el manteniment de carrers, parcs i enllumenat (11 %) i en la neteja viària i recollida de residus (9,3 %), acompanyats pels relacionats amb la transició ecològica i el medi ambient (4,8 %) i amb les infraestructures i l’urbanisme (3,7 %).