Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Sordo (CCOO) veu “possible” l’acord sobre pensions i considera un “gran pas” la proposta del govern espanyol

ACN Madrid – El secretari general de CCOO a l’Estat, Unai Sordo, ha opinat que l’acord sobre la reforma de pensions amb el govern espanyol és “possible i viable en […]

Agències 10/03/2023

ACN Madrid – El secretari general de CCOO a l’Estat, Unai Sordo, ha opinat que l’acord sobre la reforma de pensions amb el govern espanyol és “possible i viable en els pròxims dies o setmanes”. En una atenció als mitjans aquest divendres des de Cadis abans de la reunió entre els agents socials i el Ministeri de Seguretat Social per abordar la qüestió, Sordo s’ha mostrat “optimista” i ha considerat un “gran pas” la proposta de l’executiu espanyol. Tanmateix, el líder sindical ha remarcat que CCOO encara ha d’estudiar el detall del text definitiu perquè és una “matèria molt complexa”. Sordo ha remarcat que el sindicat té “propostes pròpies” i serà “exigent” en la fase final de la negociació.

Concretament, Sordo ha dit que posaran el focus en tres elements: L’augment de pensions mínimes, un complement de les pensions per superar els efectes de la bretxa de gènere i la millora de les llacunes de cotització de les dones, i també dels homes, en els últims anys de la vida laboral.

El líder de CCOO ha celebrat que, pel que s’ha conegut fins ara de la proposta, sembla que implica “un canvi en l’orientació de les polítiques de pensions” en relació amb les de fa una dècada i això té una “enorme transcendència”. Sordo ha vist “difícil” que la CEOE se sumi a l’acord.

“El problema d’Espanya no és el període de càlcul de la base reguladora, és prendre una sèrie de mesures paramètriques que pensin en com millorar els ingressos de la Seguretat Social”, ha argumentat.

<strong>Pacheco es mostra “expectant” sobre la proposta del govern espanyol</strong>

Des de Catalunya, el seu secretari general, Javier Pacheco, ha comentat que des del sindicat es mostren “molt expectants” sobre la proposta que els ha de traslladar el govern espanyol i ha dit que mantindran una “actitud molt proactiva” si la via per garantir la viabilitat del sistema és pels ingressos.

“Si el pacte amb Brussel·les afecta la despesa en matèria de pèrdua del poder adquisitiu dels treballadors que accedeixen a una pensió evidentment que no hi estarem d’acord”, ha afegit el dirigent sindical en declaracions a l’ACN.