Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Les farmàcies recuperen el sistema informàtic de forma “inestable” i han seguit dispensant manualment

ACN Barcelona.-Les farmàcies han pogut recuperar el sistema informàtic de manera “inestable” gràcies a una primera intervenció, segons han informat a l’ACN fonts del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, i […]

Agències 20/04/2020

ACN Barcelona.-Les farmàcies han pogut recuperar el sistema informàtic de manera “inestable” gràcies a una primera intervenció, segons han informat a l’ACN fonts del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, i esperen que fer una segona intervenció en la propera hora per aconseguir una “solució definitiva”. El sistema ha caigut aquest dilluns coincidint amb l’inici del repartiment de mascaretes a través de la targeta sanitària. De 09.00 a 10.00 del matí, aproximadament, se n’han repartit unes 100.000 de les 1.500.000 mascaretes a les farmàcies . Mentrestant, s’han seguit dispensant mascaretes de forma manual, apuntant a mà les dades de les targetes sanitàries.

Segons ha afirmat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, durant la roda de premsa telemàtica d’aquest migdia, la incidència que ha fet caure el sistema informàtic a mig matí “ja s’està resolent”. La primera intervenció ha permès restablir la recepta electrònica, i el Govern espera que una segona intervenció serveixi per deixar el sistema “en ple funcionament”. La majoria de mascaretes s’han pogut dispensar igualment i el personal farmacèutic ha anotat a mà les dades de les targetes sanitàries, segons ha dit Budó. Fonts del Col·legi de Farmacèutics també han indicat que s’ha seguit dispensant manualment.Fonts del Departament de Polítiques Digitals ha atribuït el problema tècnic a les farmàcies a “una incidència informàtica de degradació” del Sistema d’Informació Farmacèutics de Recepta Electrònica (Sifare), fet que ha provocat que “la dispensació de mascaretes a les oficines de farmàcia tingui un temps de resposta més llarg del desitjable”. Les mateixes fonts indiquen que l’equip informàtic del col·legi hi està treballant i que el sistema de la Generalitat ha funcionat “correctament”.Per la seva banda, fonts del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona diuen que ha fallat el sistema de recepta electrònica “pel volum de dispensacions”.Repartiment a residènciesD’altra banda, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha explicat que aquest dimarts s’acabarà el repartiment de mascaretes a professionals no sanitaris de residències de gent gran que va començar dissabte. En aquest cas, es tracta del sobrant de les 1.714.000 mascaretes que el Ministeri de Sanitat va ordenar que es repartissin la setmana passada al transport públic. Aquest repartiment s’està fent entre Creu Roja, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, policies locals i Protecció Civil.Pel que fa a les dades policials de les últimes 24 hores, els Mossos d’Esquadra i les policies locals han fet 9 detencions, han denunciat 1.768 persones, i han identificat 3.592 ciutadans i 2.734 vehicles.