Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

L’Ajuntament de Reus refinança el crèdit de l’edifici del Tecnoparc i s’estalviarà 2,5 MEUR en interessos

ACN Reus.-L’Ajuntament de Reus ha refinançat el crèdit de l’edifici del Tecnoparc, fet que li permetrà estalviar 2,5 MEUR en interessos fins l’any 2031. Bona part d’aquests diners es concentraran […]

Avatar
Agències 23/12/2020

ACN Reus.-L’Ajuntament de Reus ha refinançat el crèdit de l’edifici del Tecnoparc, fet que li permetrà estalviar 2,5 MEUR en interessos fins l’any 2031. Bona part d’aquests diners es concentraran en els primers anys. Així, per al pressupost del 2021 el consistori podrà disposar de 875.000 euros més, que es destinaran al fons de contingència per la covid-19, segons ha explicat aquest dimecres la regidora d’Hisenda, Mariluz Caballero. El crèdit de l’edifici el va subscriure l’empresa municipal Redessa l’any 2012 per un valor de 37,5 MEUR, amb unes quotes que pagava el consistori. Ara encara queden per pagar 25,7 MEUR.

Tal com ha detallat Caballero l’estalvi es produirà per una millora en les condicions del préstec. “Passem d’un interès variable que ara era del 8% a un interès fix de l’1%”, ha concretat la regidora. D’aquesta manera, el nou crèdit de 25,7 MEUR vencerà també el 2031, com estava previst quan es va subscriure el primer. “No suposa un endeutament extra municipal”, ha remarcat Caballero, que ha posat en valor “l’eficàcia i eficiència en la gestió dels recursos públics”.La regidora ha reconegut que aquest nou crèdit s’ha aconseguit per la millora de la situació econòmica de l’Ajuntament, donada principalment pel traspàs de l’Hospital Sant Joan de Reus a la Generalitat el passat juliol, que ha permès al consistori eixugar 52 MEUR de deute. “Ara som més atractius pels bancs”, ha dit Caballero.El canvi de crèdit farà que l’equip de govern s’hagi “d’autoal·legar” el seu pressupost per incorporar el nou crèdit i, així, poder disposar dels 875.000 euros. El canvi s’aprovarà en un ple extraordinari previst per la setmana vinent, en el qual també es resoldran les al·legacions als comptes municipals dels grups de l’oposició.