Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La Generalitat invertirà 300.000 euros en la reurbanització de la zona portuària de Blanes

ACN Blanes.-Ports de la Generalitat destinarà 300.000 euros a finals del 2021 per reurbanitzar la zona portuària de Blanes (Selva). El projecte preveu ampliar les voreres i enjardinar la zona […]

Avatar
Agències 18/12/2020

ACN Blanes.-Ports de la Generalitat destinarà 300.000 euros a finals del 2021 per reurbanitzar la zona portuària de Blanes (Selva). El projecte preveu ampliar les voreres i enjardinar la zona que va des de l’entrada del port fins a l’aparcament i el vial que va fins al passeig marítim. En aquestes obres també es crearan vials de circulació nous i es modificaran els itineraris per a vianants amb l’objectiu d’integrar el port en el teixit urbà. També col·locaran mobiliari urbà al llarg de les noves voreres i una nova senyalització. Així ho ha anunciat el director general de Ports, Joan Pere Gòmez, aquest divendres en una visita a les obres de reparació del dic. El Govern preveu tenir-ho enllestit a finals de febrer del 2021.

La zona portuària de Blanes (Selva) rebrà un rentat de cara a finals del 2021 amb la inversió de 300.000 euros per part de Ports de la Generalitat. Així ho ha avançat aquest divendres al migdia el seu director general, Joan Pere Gòmez, en una visita d’obres als treballs de reparació del dic recer de Blanes.En aquesta visita, Gòmez ha aprofitat per detallar que les obres serviran per integrar el port a la zona urbana de Blanes. Per fer-ho es crearan nous vials de circulació per a vehicles i també s’ampliaran les voreres des de l’entrada del port fins a l’aparcament i entre el vial del Port i el passeig marítim. A banda de l’ampliació de voreres, Ports també col·locarà mobiliari urbà i crearà unes zones enjardinades. Els treballs també contemplen la col·locació de noves senyals a la zona.El dic, a punt un any desprésEl temporal Gloria va provocar un esvoranc de 33 metres de longitud en el dic recer del port de Blanes, entre molts altres desperfectes que va generar al municipi. Des de Ports de la Generalitat van aprovar un projecte de reparació d’urgència valorat en 2,4 milions d’euros. Les previsions de Ports de la Generalitat és poder finalitzar les obres a finals del mes de febrer del 2021, un any després del temporal.Una vegada s’acabin les obres, es farà la pavimentació i urbanització de la zona i durant la primera quinzena de març es tancarà el projecte de forma definitiva. La reparació consisteix en la instal·lació de 20.000 tones d’escullera. A més, hi haurà 500 blocs de formigó de 22 tones cada un d’ells i 206 blocs més de 32 tones. A dia d’avui a s’ha posat el 90% de l’escullera i el 80% dels blocs de formigó.Reparació de la Coberta de la LlotjaAl finals de l’any vinent Ports de la Generalitat també repararà la coberta de la Llotja de Pescadors de Blanes. Amb el pas del temps, l’estructura ha generat problemes d’aïllaments, esquerdes i goteres. Per això s’actuarà per tal de convertir la llotja en una estructura funcional. L’objectiu és destinar-hi 800.000 euros, tot i que encara s’està estudiant quina és la solució més adient. La previsió és començar les obres el desembre de 2021, coincidint amb la veda del sector pesquer de Blanes, per tal de no interferir en el seu dia a dia.