Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

La Generalitat, Eurecat i el CIAC presenten un pla tractor per l’automoció als fons europeus

ACN Barcelona.-La Generalitat, Eurecat i el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) han presentat un pla tractor pel sector de l’automoció de Catalunya als Fons de Reconstrucció de […]

Avatar
Agències 23/12/2020

ACN Barcelona.-La Generalitat, Eurecat i el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) han presentat un pla tractor pel sector de l’automoció de Catalunya als Fons de Reconstrucció de la Unió Europea. El pla inclou més de 30 projectes i té més de 50 empreses implicades. Aquest dimecres s’han explicat les línies estratègiques del pla i més de 140 empreses convidades han pogut debatre i preguntar sobre els protocols i el calendari previst per posar en marxa aquests fons. “Ens interessa que les pimes tinguin clar què han de fer per optar a aquests fons”, ha destacat el Clúster Manager del CIAC, Josep Nadal, durant la reunió.

Les línies estratègiques del pla s’han alineat amb els eixos del Pla Estratègic 2020 – 2024 presentat per la CIAC el passat setembre i amb les palanques que exigeix el govern espanyol per accedir al finançament dels fons europeus. Entre aquestes, s’hi troba l’aposta per infraestructures i ecosistemes resistents, un pacte per a la ciència i la innovació, la modernització i digitalització del teixit industrial i de la pime, l’educació i el coneixement, la nova economia de les cures i polítiques de treball, l’impuls a la indústria de la cultura i l’esport i una transició energètica justa i inclusiva. La directora general d’Indústria de la Generalitat, Matilde Villarroya, ha demanat a les empreses que comencin a donar forma als projectes i ha assegurat que, un cop s’obri la línia de finançament, els terminis per presentar-s’hi seran curts. “Cal que les empreses facin bullir l’olla i avancin tota la feina que puguin”, ha coincidit el Clúster Manager del CIAC.