Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Feijóo diu que el PSOE lidera una “coalició contra la nació” però estén la mà per a la reforma de les pensions

ACN Madrid – El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha afirmat aquest dilluns davant el Comitè Executiu del seu partit que el PSOE lidera una “coalició contra la nació” […]

Agències 13/03/2023

ACN Madrid – El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha afirmat aquest dilluns davant el Comitè Executiu del seu partit que el PSOE lidera una “coalició contra la nació” espanyola, i la seva formació farà “tot el possible i més” per “evitar” que governi quatre anys més. Segons Feijóo, el PSOE busca vots per “intentar sumar amb una constel·lació de minories radicals”, mentre que el PP és un “partit d’Estat” que pot “reunir majories suficients”. El govern espanyol, ha dit Feijóo “està acorralat” i encara li queden per viure “algunes de les pitjors setmanes”, perquè Espanya “està cansada del sanchisme” i vol obrir –ha afirmat- “un nou temps”. En tot cas, Feijóo ha estès la mà a Sánchez per arreglar el “nyap” de la reforma de les pensions.

Després que el president espanyol, Pedro Sánchez, fes referència a la relació del líder del PP amb el narco Marcial Dorado, Feijóo ha afirmat que la seva resposta als embats del president espanyol ha de partir de la “tranquil·litat”. “No caurem en cap provocació, i quan dic en cap, és en cap”, perquè “faran tot el que puguin per tapar els seus embolics interns”, però “per ajudar a Sánchez, que ningú compti amb el PP”.

Una crítica que també ha dirigit a la moció de censura de Vox. Segons el líder del PP, la moció només “ajuda” Sánchez. “Nosaltres no li donarem l’oportunitat perquè es llueixi i parli del que vulgui, quan hi ha escàndols que de mica en mica van acorralant el govern”. “No li donarem una alegria quan fins i tot els seus socis li donen disgustos, ni li donarem una victòria parlamentària quan estem treballant per derrotar-lo a les urnes”.

<strong>Critica la reforma de les pensions, però ofereix “mà estesa”</strong>

El líder del PP també ha criticat durament la reforma de les pensions que el govern espanyol va anunciar divendres. Segons Feijóo, és només “una mostra més del desgovern de Sánchez”, i constitueix “un pedaç” per “anar tirant fins a finalitzar la legislatura”. “Sánchez pretén que tothom pagui més per obtenir el mateix”, ha dit.En canvi, segons Feijóo, el PP aposta per una reforma “honesta i profunda” de les pensions, per “garantir la sostenibilitat” del sistema.En tot cas, Feijóo s’ha mostrat disposat a pactar la reforma amb el govern espanyol. “Escoltarem i aportarem coses a la reforma, si ens donen l’oportunitat. Si volen comptar amb l’experiència del nostre partit, tenim la mà estesa, però si el que Sánchez espera és imposar el seu pla, haurà de carregar amb la responsabilitat d’una pseudoreforma plena de buits i ajornaments”.

<strong>David Parry, secretari d’Acció Electoral el PP</strong>

El Comitè Executiu del PP ha aprovat aquest dilluns diversos canvis a la direcció del PP per encarar el cicle electoral d’aquest 2023. Carmen Fúnez com a nova vicesecretària de Polítiques Socials i Repte Demogràfic. A més, el PP amplia el seu Comitè de Direcció amb dues noves vicesecretaries. Borja Sémper assumeix la de Cultura i Societat Oberta, i Carmen Navarro la d’Estudis. El català David Parry assumeix la secretaria d’Acció Electoral que deixa vacant Fúnez. Parry, que té una dilatada carrera al departament de Comunicació del PP, ha treballat al grup municipal del PP a Barcelona, al Parlament de Catalunya i al Congrés.