Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Els Mossos i la Policia Municipal de Terrassa formaran treballadors de l’oci nocturn en prevenció de violències sexuals

ACN Terrassa – Els Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal de Terrassa impulsaran una formació per dotar el personal dels establiments d’oci nocturn de la ciutat d’eines amb què contribuir […]

Agències 22/02/2023

ACN Terrassa – Els Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal de Terrassa impulsaran una formació per dotar el personal dels establiments d’oci nocturn de la ciutat d’eines amb què contribuir en la prevenció de les violències sexuals. La decisió és fruit d’una reunió que ha tingut lloc aquest dimecres entre els dos cossos policials, el Servei de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa i el sector de l’oci nocturn de Terrassa. Segons han detallat en un comunicat, la trobada és el tret de sortida a una campanya impulsada pels Mossos d’Esquadra i la policia de la capital vallesana que porta per objectiu garantir que la ciutat compti amb un oci nocturn segur.

En la reunió, els dos cossos policials han demanat a una desena d’operadors d’oci nocturn de la ciutat que s’adhereixin al Protocol de Violències Sexuals en l’Oci Nocturn del departament d’Interior, el qual té l’objectiu de prevenir atacs contra la llibertat i identitat sexuals i donar-hi la millor resposta.

D’altra banda, els agents han fet repàs de les principals conductes que atempten contra la llibertat i indemnitat sexual i que poden comportar conducta delictiva o ser sancionades administrativament, i han informat els assistents de com detectar comportaments sospitosos i senyals d’alerta.

Els Mossos d’Esquadra també han detallat que durant la reunió s’ha incidit en la vigilància dels espais i la preservació en cas de produir-se un fet delictiu, així com de les primeres actuacions de prevenció i en l’assistència inicial a la víctima, entre altres qüestions. En aquest sentit, el cos policial ha insistit en la necessitat que el personal dels establiments rebi sessions formatives per tal de conèixer els criteris d’actuació en cas de produir-se una conducta delictiva en el seu lloc de treball.

D’ara endavant, ambdós cossos i els diversos operadors d’oci nocturn a la ciutat es reuniran periòdicament, segons ha comunicat Mossos d’Esquadra.