Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

El TSJC rebutja suspendre cautelarment el passaport covid

ACN Barcelona.-El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat suspendre cautelarment les mesures anti-covid adoptades per la Generalitat la setmana passada, com la implantació del passaport covid per […]

Agències 03/12/2021

ACN Barcelona.-El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat suspendre cautelarment les mesures anti-covid adoptades per la Generalitat la setmana passada, com la implantació del passaport covid per entrar a certs establiments. Una entitat contra les restriccions sanitàries va demanar anul·lar-lo cautelaríssimament, sense escoltar la Generalitat, cosa que el TSJC ha desestimat, i ha donat de temps fins el 15 de desembre a fiscalia i Govern perquè es pronunciïn. Un particular va demanar suspendre cautelarment el passaport, i el TSJC ho ha desestimat de ple.

En dues interlocutòries de set i vuit pàgines, el TSJC recorda que cal prioritzar l’interès general en un moment d’increment de casos, i que les mesures acordades són adients i proporcionades. A més, rebutja la pretensió del particular que es queixava que la vacunació és gratuïta però les PCR per aconseguir el passaport covid no ho siguin.