Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

El Parlament s’oposa a diversos projectes de la MAT a Catalunya i insta el Govern a traslladar el rebuig a l’Estat

ACN Barcelona – El Parlament s’oposa als projectes de la línia de molt alta tensió “Catalunya Clúster Begues, PEOL 677, PEOL 556 i Connexions” i dona suport a les reivindicacions […]

Agències 15/03/2023

ACN Barcelona – El Parlament s’oposa als projectes de la línia de molt alta tensió “Catalunya Clúster Begues, PEOL 677, PEOL 556 i Connexions” i dona suport a les reivindicacions de les Plataformes No a la MAT. És un punt de la proposta de resolució que s’ha aprovat a la comissió d’Acció Climàtica del Parlament presentada per CUP, ERC, Junts, PSC i comuns. Tots aquests grups hi han votat a favor i només Vox hi ha votat en contra. El text també insta el Govern a traslladar al Ministeri de Transició Energètica el rebuig que generen aquests projectes a Catalunya. Representants de les Plataformes No a la MAT han celebrat que el “90% del Parlament” hagi votat contra uns “macroprojectes que suposarien un desplegament irracional de recursos”.

En roda de premsa des del Parlament, un dels portaveus de les Plataformes No a la MAT Carmelo Carrillo ha destacat que el país “està donant un missatge” sobre quina línia s’ha de seguir respecte a la MAT. No només des del territori a través de mocions aprovades als Ajuntaments sinó també ara des del Parlament.

“Amb l’aprovació de la proposta de resolució, el Parlament ha entès que els macroprojectes suposen un desplegament irracional de recursos i són contraris a totes les recomanacions internacionals. Devasten el territori i afecten inicialment 7.000 hectàrees des de les Terres de l’Ebre fins a Barcelona”, ha afegit Carrillo.

Un grup de representants de les Plataformes No a la MAT s’ha concentrat aquest dimecres a les portes del Parlament coincidint amb la votació de la proposta.