Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

El Govern aprova la memòria preliminar de l’avantprojecte de llei per a la reforma de la legislació sobre comerç

ACN Barcelona – El Govern ha aprovat aquest dimarts la memòria preliminar de l’avantprojecte de llei per a la reforma de la Llei 18/2017, d’1 d’agost, de comerç, serveis i […]

Agències 21/02/2023

ACN Barcelona – El Govern ha aprovat aquest dimarts la memòria preliminar de l’avantprojecte de llei per a la reforma de la Llei 18/2017, d’1 d’agost, de comerç, serveis i fires, i del Decret llei 1/2009, de 22 de desembre, d’ordenació dels equipaments comercials. L’objectiu de la iniciativa és incidir sobre aspectes que afecten actualment el sector i donar resposta als canvis dels hàbits de compra i consum. D’aquesta forma es millorarà la competitivitat del sector, es clarificaran les regles del joc per a nous models de comerç i es minimitzaran les seves externalitats negatives, segons ha explicat el Govern.

Així, l’avantprojecte vol donar resposta, entre altres qüestions, a realitats com les afectacions en l’activitat promocional derivada de la rotació continuada de productes, el malbaratament o la dificultat d’implantar petits establiments en municipis de menys de 5.000 habitants.

Entre d’altres, els objectius d’aquesta adequació normativa són impulsar una visió comuna de les diferents activitats de promoció de vendes impulsades pels establiments comercials; ajudar a donar sortida al volum de productes que s’acumulen en els magatzems dels establiments; facilitar la implantació de petits comerços o reduir les obligacions o càrregues administratives innecessàries que alenteixen la tramitació administrativa.