Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El DOGC publica dissolució del Parlament i la convocatòria electoral del 14-F

ACN Barcelona.-El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimarts la dissolució del Parlament i la convocatòria electoral del 14-F. El decret sosté que no s’ha […]

Avatar
Agències 22/12/2020

ACN Barcelona.-El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimarts la dissolució del Parlament i la convocatòria electoral del 14-F. El decret sosté que no s’ha proposat cap candidat per ser investit president o presidenta de la Generalitat en un termini de dos mesos i, per tant, el Parlament queda “automàticament dissolt” i es convoquen uns nous comicis. Tanmateix, el document subratlla que si “per raons derivades” de la pandèmia de la covid-19, el desenvolupament del procés electoral “no es pogués dur a terme amb les garanties necessàries” es podria deixar sense efecte la convocatòria. Això sí, proposant una data posterior que sí que ho permeti.

El decret apunta que les eleccions, doncs, tindran lloc el dia 14 de febrer del 2021 amb les circumscripcions electorals de Barcelona (on s’escolliran 85 diputats), Girona (17 diputats), Lleida (15 diputats) i Tarragona (amb 18 diputats). Pel que fa a la campanya electoral, començarà a les “zero hores del 29 de gener de 2021 i acabarà a les vint-i-quatre hores del 12 de febrer de 2021”.