Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Díaz aposta per encarir l’acomiadament improcedent més enllà dels 33 dies, però esperarà l’informe d’Europa

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha apostat aquest dijous per introduir a la legislació laboral un encariment de l’acomiadament improcedent perquè vagi més enllà del topall actual de 33 dies, perquè “tenim un model d’acomiadament anòmal a Europa”. La vicepresidenta està a l’espera de l’informe que elabori el Comitè de Drets Econòmics i Socials d’Europa, que aborda aquesta qüestió, però ja ha avançat que les recents sentències dels tribunals espanyols apunten en aquesta direcció. “És una anomalia que tinguem un sistema d’acomiadament taxat sense atendre a les lògiques d’indemnitzacions que tenen a veure amb el dany real i el lucre cessant”, ha dit als passadissos del Congrés.

Díaz ha recordat que les sentències recents dels tribunals espanyols apliquen l’article 24 de la Carta Social Europea, que “té una mirada diferent a l’Estat, un dels pocs països que té in model d’acomiadament injustificat topat, cosa que no s’adequa a la legislació europea”.

Publicitat

La reforma laboral pactada per l’executiu de PSOE i Unides Podem amb els agents socials no va tocar aquesta qüestió i no va recuperar els 45 dies per any treballat previs a la reforma del PP de 2012.

La vicepresidenta ha admès que no hi va haver acord entre el PSOE i Podem quan es va negociar la reforma laboral, perquè “el PSOE no va voler”, però “un cop els tribunals espanyols resolen el que resolen, el govern ha d’atendre les resolucions judicials agradin o no”. “Som un govern democràtic, i per tant el compliment de les resolucions és evident”.

En aquest sentit, ha recordat que França va emular el sistema topat espanyol, però va haver de fer marxa enrere precisament perquè contradiu la legislació europea.

En tot cas, ha apuntat que abans de fer passos en aquesta direcció “esperarem al que resolgui el Comitè de Drets Econòmics i Socials d’Europa, format per experts independents.

“Com sempre, jo soc clara, els he dit que això no està a l’acord del govern, però les resolucions judicials estan essent clares, i han dictat sentències en aquesta direcció”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió