Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Borràs defensa l’amibició de JxCat en l’àmbit nacional, en crear un “Govern fort” i situant “les persones al centre”

ACN Sabadell.-La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, defensa la triple ambició de la seva candidatura, centrada en el caràcter “nacional”, la de configurar un […]

Avatar
Agències 22/12/2020

ACN Sabadell.-La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, defensa la triple ambició de la seva candidatura, centrada en el caràcter “nacional”, la de configurar un Govern fort i eficiant, i la de centrar l’acció “en les persones”. Borràs assegura, a més, que tot el que ha viscut Catalunya en els darrers anys “té sentit”, marcant el full de ruta que ha de permetre assolir la independència. La candidata ha assegurat que Catalunya “no és un país de subvencions”, i que tot i disposar de riquesa està “espoliat”. Borràs ho ha dit a Sabadell, on ha presentat la seva candidatura juntament amb els candidats de la formació a les demarcacions de Tarragona, Girona i Lleida, Albert Batet, Gemma Geis i Ramon Tremosa, respectivament.

Borràs ha assenyalat que el seu projecte es basa en la transversalitat i que es concentra en una triple ambició per defensar els interessos dels catalans. “Tenim l’ambició de poder fer un Govern fort i eficaç en un moment de crisi sanitària, econòmica i social”, ha expressat Borràs.En aquest sentit, també advoca per situar les persones al centre, “per no deixar ningú enrere i dotar totes les polítiques d’un fort accent social. A aquestes dues idees hi suma l’ambició de caràcter nacional: “Tot el que ha passat fins ara només té sentit si continuem avançant i fem passos ferms cap a la Catalunya independent”, ha apuntat.Amb tot, ha recordat que la seva candidatura és “la del president Puigdemont” i que és “fidel al mandat de l’1-O”, fet pel qual treballaran per culminar-lo amb “desbordament democràtic” i la fórmula que va permetre dur a terme el referèndum. Ha assegurat que Catalunya és “un país ric” però a l’hora “espoliat”, considerant que amb capacitat de gestió pròpia es podrien impulsar polítiques que permetrien “sortir de la crisi amb garanties”.Al seu torn, el candidat per Lleida, Ramon Tremosa, ha assenyalat que segons s’ha publicat en diversos rotatius internacionals i de Madrid, les principals empreses de l’IBEX canalitzaran els fons procedents d’Europa en el context de pandèmia en què ens trobem, sense capacitat per a poder decidir des de Catalunya com administrar-los. “Aquest és un país amb una gran capacitat productiva i molt de talent, però el marc legal fa que perdem oportunitats si seguim com estem”, ha assenyalat. Per la seva banda, la candidata per Girona, Gemma Geis, ha apuntat que “la independència és l’únic camí per obtenir el benestar dels catalans”. Amb tot, ha enumerat els reptes que ja abans de la pandèmia detectaven que tenia Catalunya, centrats en la millora de la mobilitat, la digitalització i l’emergència climàtica.Albert Batet, candidat per Tarragona, ha afegit el compromís de ser “lleials a l’1 d’octubre” i els valors de l’independentisme, “de sumar, fer pinya, de transversalitat, i entendre que l’1 d’octubre no ens preguntàvem d’on venien les urnes, sinó on volíem anar”.