Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Grupo Puig i el català

|

- Publicitat -

Hi ha gent que balla el ball que toquen, i a Catalunya això passa encara més.

Publicitat

El president del consell d’administració de la multinacional perfumista Puig, Mariano Puig, declarava en una entrevista feta el desembre del 2004 al llibre Adéu Espanya, de Genís Sinca, que li molestava, li entorpia i li desagradava la política d’etiquetatge en català promoguda pel Govern de la Generalitat de Catalunya. Puig afirmava que l’obligatorietat de la norma era un error i fins i tot que “aquesta imposició d’ara del català és com la imposició que en una altra època hi havia de no parlar-lo” i ja de pas amenaçava dient que “jo protestaré fins a l’últim moment” perquè “amb sis milions d’habitants no alimentem els 6.500 empleats que treballen al grup’. És per aquest motiu que aquest responsable de la Puig acabava dient que “jo faig etiquetes en castellà, que el parlen 400 milions de persones, i en anglès, que el parlen 600 milions. Si etiquetés en català, quina sortida tindria -els seus productes- a Extremadura?”. Segons ell mateix “cap ni una”.

Doncs bé, no cal saltar d’alegria. Han passat dos anys i mig des de llavors i Puig no etiqueta en català, i res indica que ho hagi de fer. Però el que sí que podem afirmar és que la nova pàgina web del grup inclou la llengua catalana.

Que no sigui dit. Ens hi hem fixat i ho comentem. A veure si això motiva que facin un altre pas envers el català. Si el fan, nosaltres també ho direm i ens n’alegrarem!

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió