Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023
Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023

Catalunya, líder en maltractaments policials

|

- Publicitat -

No arriba en bon moment aquest informe a nivell de l’Estat espanyol, que conclou que a Catalunya hi ha hagut durant el 2006 144 casos de denúncia de maltractaments o comportament indegut amb ús excessiu de violència per part dels Mossos d’Esquadra. Així ho explica un informe sobre tortures policials a l’Estat espanyol elaborat per la Coordinadora per a la Prevenció de la Tortura, que integra una trentena d’entitats de tot el país, entre les quals hi ha SOS Racisme, Justícia i Pau i la Universitat de Barcelona.

Publicitat

En plena polèmica sobre el comportament dels Mossos, per exemple en el cas del jove detingut de Badalona, l’ús del punxó anomenat kubotan o el vídeo de la comissaria de Les Corts, l’informe encara ens aporta més dubtes. Si a arreu de l’Estat espanyol es compten un total de 600 denúncies per maltractaments policials durant el 2006, a Catalunya, amb 144 casos, és la número u en denúncies d’aquest tipus. Tot i així, només el 10% dels denunciats són considerats culpables.

També s’ha de dir que quant a les denúncies per tortures o maltractaments policials, són els agents de la Policia Nacional els que acumulen més denúncies, tant a Catalunya com a l’Estat espanyol. Els manifestants, els immigrants i els presos són els col·lectius que més denuncien els suposats abusos policials, segons aquest informe.

Publicitat

Més notícies

Opinió