Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Catalunya, líder en maltractaments policials

Catalunya encapçala el rànquing estatal, amb un total de 144 casos de denúncia per maltractament policial o tortures durant el 2006. El major nombre de denúncies són per als agents de la Policia Nacional, que són els que acumulen més reclamacions, tant a Catalunya com a l’Estat espanyol. Per als Mossos, aquest informe no arriba en un bon moment, immersos com es troben en casos recents com de la comissaria de Les Corts.

Redacció 24/05/2007

No arriba en bon moment aquest informe a nivell de l’Estat espanyol, que conclou que a Catalunya hi ha hagut durant el 2006 144 casos de denúncia de maltractaments o comportament indegut amb ús excessiu de violència per part dels Mossos d’Esquadra. Així ho explica un informe sobre tortures policials a l’Estat espanyol elaborat per la Coordinadora per a la Prevenció de la Tortura, que integra una trentena d’entitats de tot el país, entre les quals hi ha SOS Racisme, Justícia i Pau i la Universitat de Barcelona.

En plena polèmica sobre el comportament dels Mossos, per exemple en el cas del jove detingut de Badalona, l’ús del punxó anomenat kubotan o el vídeo de la comissaria de Les Corts, l’informe encara ens aporta més dubtes. Si a arreu de l’Estat espanyol es compten un total de 600 denúncies per maltractaments policials durant el 2006, a Catalunya, amb 144 casos, és la número u en denúncies d’aquest tipus. Tot i així, només el 10% dels denunciats són considerats culpables.

També s’ha de dir que quant a les denúncies per tortures o maltractaments policials, són els agents de la Policia Nacional els que acumulen més denúncies, tant a Catalunya com a l’Estat espanyol. Els manifestants, els immigrants i els presos són els col·lectius que més denuncien els suposats abusos policials, segons aquest informe.