Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El Servei d’Acció Exterior de la UE, dirigit per Borrell prepara sancions contra les violacions dels drets humans

El nou cap de la diplomàcia europea defensa que seria una eina per poder reaccionar amb més “força” davant de vulneracions “greus

Avatar
Agències 09/12/2019
L'Alt Representant de la Unió Europea, Josep Borrell, durant la roda de premsa posterior a la reunió de ministres d'Exteriors de la UE, a Brussel·les el 9 de desembre del 2019. (Horitzontal)

Les contradiccions de Borrel respecte al govern espanyol acusat de vulnerar drets bàsics en el procés català

Els ministres d’Exteriors de la Unió Europea han acordat engegar els treballs preparatoris per crear un mecanisme de “sancions” global contra violacions de drets humans. El cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell, ha assegurat aquest dilluns que hi ha un consens “sòlid” entre les capitals per començar a preparar aquest règim que seria “l’equivalent” europeu a la llei Magnitsky dels Estats Units, que permet imposar sancions individuals per vulneracions de drets a altres països. Borrell ha defensat que seria una eina per poder reaccionar amb més “força” davant de casos “greus”.

Ara el Servei d’Acció Exterior de la UE, dirigit per Borrell, començarà els treballs a nivell tècnic per dissenyar aquest mecanisme.